Ma ünnepli 80. születésnapját Robert Redford

Forrás: AFP/Theo Wargo -
színész pénz Robert Redford születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robert Redford 50 éve foglalkozik a színészettel, azelőtt azonban a festészetből próbált megélni. Ott nem ért el jelentős sikereket, ezért is fordult a színpad felé a mi legnagyobb szerencsénkre. Ha nem így történik, szegényebbek lennénk egy ilyen nagy sztárral.

Kerek születésnapot ünnepel Robert Redford, augusztus 18.-án betöltötte a 80. életévét. Az örökifjú színészóriást számos nagy szerepben láthattuk, de azért a kezdetek számára is döcögősen indultak. Kiábrándult Amerikából, ezért nyakába vette Európát, ahol alkalmi munkákból élt.

Forrás: AFP/Theo Wargo

Később a festészettel foglalkozott, de abban nem bizonyult kivételes tehetségnek, nem úgy, mint a színészetben. Habár vitathatatlan, milyen talentum is Robert Redford, ebben a szakmában se kényeztették el az elején. Még

ő maga is meglepődött az első gázsiján.

A fiatal Redford egy TV-s kvízműsorban szerepelt először. A stáb nem tudhatta, hogy éppen egy legenda születik, így aztán azt a szerény, 75 dolláros fizetségét sem adták neki oda, helyette egy horgászbotot kapott a munkáért.

Forrás: AFP

Nem kellett azonban sokáig várni a sikerre, de szerencsétlenségek azért többször történtek vele. A Verseny a lejtőn című film forgatása előtt 10 nappal például megsérült. Redford úgy döntött, hogy kipróbálja az egyik snowmobile-t. Rossz ötlet volt, hiszen óriásit borult a motoros szánnal, aminek következtében térdsérülést és ínszalagszakadást szenvedett. Szerencsére azonban a forgatás kezdetéig sikerült felépülnie!

Robert Redford karrierje során rengeteg filmben játszott, mint például az Ilyenek voltunkban, a Tisztességtelen ajánlatban vagy a Folyó szeli kettében.

Számos filmje fennmarad az idők végezetéig. 80 évvel ezelőtt egy legenda született meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.