Ma lenne 70 éves Freddie Mercury

Forrás: Facebook/Freddie Mercury -
halál Születés Queen Freddie Mercury
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Freddie Mercury karizmatikus és különleges előadó egyben dalszerző volt. A Queen énekeseként ismerte meg a világ pótolhatatlan, kivételes tehetségét, akitől fájdalmasan korán kellett megválnunk.

Csaknem 25 évvel ezelőtt hunyt el Freddie Mercury, aki Farrokh Bulsara néven látta meg a napvilágot. A hihetetlenül tehetséges énekest fájdalmasan korán vesztette el a világ. 45 éves korában győzte le őt végleg az AIDS. Az énekes sokáig titkolta betegségét, hivatalosan csak egy nappal a halála előtt tájékoztatta rajongóit állapotáról.

Forrás: Facebook/Freddie Mercury

Mindenkit ledöbbentett az énekes halála, hiszen ő valóban korszakalkotó előadó volt, akit lehetetlen pótolni, vagy helyettesíteni. Freddie Mercury világhírnevét a Queen együttesben szerezte meg, ami az ő különleges, magával ragadó előadásmódjának és dalainak köszönhette elsöprő sikerét.

Forrás: AFP/DPA

Úgy vált termékeny dalszerzővé, hogy saját bevallása szerint alig tudott kottát olvasni, mégis az általa szerzett számok hozták a legnagyobb sikereket a zenekarnak. Freddie Mercury hangja, előadásmódja és megjelenése is jellegzetes volt, elég csak a fogait, vagy a bajuszát megemlíteni.

Hihetetlenül kicsapongó életet élt, sokak szerint éppen ezért nem meglepő, hogy AIDS-es lett. A világsztár feltehetően 1987-ben kapta el a HIV vírust, 1988-ban már alig mutatkozott a nyilvánosság előtt, de a zenekarral továbbra is rendületlenül dolgozott. 1991 őszén, soványan és betegen azzal a tudattal énekelte szalagra a Queen drámai dalait, hogy azokat a közönség már csak a halála után fogja hallani. Az ikonikus zenész 1991. november 24-én, vasárnap hunyt el, sokáig nem lehetett tudni, hogy pontosan hol helyezték el a hamvait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.