Mozi, színház és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a nyár véget ért, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

Zsidó Kulturális Fesztivál

Szeptember 4 - 11. 

A főváros több pontján 

A budapesti zsinagógák szeptember 4-11. között különleges fényekbe öltöznek és kitárják kapuikat, hogy akusztikus koncerteket mutassanak be. A Zsidó Kulturális Fesztivál a zsidó és a magyar kultúra összefonódásáról szól, különleges hangulatú helyszínek fogadnak be kimagasló művészeti produkciókat. A neves magyar fellépő művészeken és együtteseken kívül, mint Pajor Tamás, a Margaret Island, Mörk featuring Palya Bea, Petruska, InFusion és Tompos Kátya, Charlie, Caramel és Rudas Dániel kántor közös produkciója mellett Jónás Vera, Micheller Myrtill, a Patché Group, vagy a Budapest Klezmer Band lépnek fel.

Fotó: Emmer László

Total Records - Lemezborítók: fotográfia és zene

Június 16 - Október 2. 

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Több, mint 400 ikonikus lemezborító látható a Capa Központ június 15-én nyíló Total Records - Lemezborítók: fotográfia és zene című kiállításán. A tárlat a fotó- és képzőművészet nagyágyúit sorakoztatja fel Andy Warholtól Yoko Ono-n, David Bowie-n és Damien Hirst-ön keresztül egészen olyan fotográfiai nagymesterekig, mint Annie Leibovitz vagy Helmut Newton. 

Forrás: Northfoto

Vidéki Színházak Fesztiválja

Szeptember 5 - 11. 

Thália Színház

A színház 2016. szeptember 5-11. között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. 7 nap alatt 9 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.  

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bridget Jones babát vár

Szeptember 15. 

A Cinema City összes mozijában

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?