18 érdekesség a Bridget Jones babát vár című filmről

Forrás: Youtube -
Bridget Jones film sorozat mozi terhes gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők leghíresebb mozis szinglije, Bridget Jones hosszú idő után visszatért, és az új filmjében teljesen újfajta kihívásokkal (is) szembe kell néznie. Mi pedig megragadtuk a lehetőséget, és összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt, amit talán még nem tudtál a Bridget Jones babát vár című filmről.

Az első két Bridget Jones-film az első két Bridget Jones-regényből készült. És noha Helen Fielding írt egy harmadik Bridget Jones-könyvet is (magyarul Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig címen jelent meg), ez a film nem annak a történetét dolgozza fel.

Forrás: Youtube

Hanem a regények írónője, Helen Fielding egy új történettel és saját forgatókönyvvel állt elő a film kedvéért, aminek megírásában David Nichols, „polírozásában” a híres színésznő, Emma Thompson segített.

Utóbbi egy apró szerepben fel is bukkan a filmben, és a közreműködése a produkcióban egészen az első előzetes megjelenéséig titok volt.

Forrás: Youtube

A Bridget Jones babát vár eseményei így a második és a harmadik regény cselekménye közti időben játszódnak.

Colin Firth szerint az ebben a filmben a riválisát játszó Patrick Dempsey figurája sokkal fenyegetőbb ellenfél, mint Hugh Grant karaktere volt. Az előző filmekben ugyanis Mr. Darcy nem gondolta, hogy az ellenfele jobb lenne nála, most viszont egy sármos jófiúval kerül szembe, ami sokkal veszélyesebb kihívás.

Ez az első Bridget Jones-film, aminek megírásában nem vett részt a híres forgatókönyvíró-rendező Richard Curtis (Igazából szerelem, Négy esküvő és egy temetés) — akinek sokak szerint nagymértékben köszönhető az első két rész sikere.

Forrás: giphy.com

A film egyik helyszíne a híres Glastonbury fesztivál, amit minden évben természetesen nyáron tartanak — ezeknek a jeleneteknek a felvétele viszont most télen történt.

A forgatás 2015 októberében kezdődött, 11 évvel a második rész után. Ennyire hosszú szünet két folytatás között párját ritkítja a filmvilágban, pláne a romantikus komédiák között.

Pedig már 2009-ben tervezték a filmet, sőt ki is tűzték a forgatás kezdetét 2010-re. Abban a verzióban még benne lett volna Hugh Grant is, de elégedetlen volt a forgatókönyvvel, és kiszállt a produkcióból. Azóta számos rendező és forgatókönyvíró neve merült fel a projekttel kapcsolatban, és többen dolgoztak is a filmterv fejlesztésén.

Forrás: Youtube

Ez az első Bridget Jones-film, aminek kedvéért Renée Zellweger nem hízott meg, ezért pedig számos kritikát kapott, mondván elárulta az eredeti karaktert. A film rendezője, Sharon Maguire viszont védelmébe vette ezt a megoldást: „Mindannyian szerettük az elképzelést, hogy Bridgetnek végre sikerült elérnie a vágyott súlyt — és hogy ennek ellenére a szerelem és a magány bonyodalmaiban ugyanúgy nem jutott előbbre.”

Az új film az első Bridget Jones-regény megjelenésének 20. évfordulóján került a mozikba — a forgatás kezdete pedig az eredetileg újságcikkekben megjelenő Bridget Jones-történetek első publikálásának 20. évfordulójával esett egybe.

Forrás: giphy.com

Az idő múlása egy ikonikus tárgy szempontjából is éreztette hatását a filmen: Bridget Jones naplója, mármint a kézzel vezetett jegyzetfüzet helyét egy iPad vette át — ezen a döntésen pedig jó sokat hezitáltak az alkotók, de végül bevállalták.

A Bridget Jones babát vár összesen 35 millió dollárból készült, és ezzel még csak nem is a trilógia legdrágább darabja (a második rész volt az).

Renée Zellwegernek ez az első filmje a mozikban egy jelentős, hatéves szünetet követően. De csak a premiert illetően: két másik filmet korábban forgatott le, de azoknak a bemutatóját 2017-re halasztották.

Forrás: Youtube

Három különböző befejezést is leforgattak a filmhez, és még a stábtagoknak sem árulták el, végül melyik kerül majd bele a végleges változatba. A díszbemutatón tudhatták meg először.

Érdemes a film végén kivárni a stáblistát, mert egy fontos információt rejtő fényképet is láthatunk a végén.

A Bridget Jones babát várt szeptember 15-e óta játsszák a hazai mozik, és amennyire tartózkodók voltak a filmmel kapcsolatos várakozások (csak egy újabb bőr lehúzásának kísérletét feltételezve benne), annyira lelkesek aztán a kritikák a film láttán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.