Boldog születésnapot! 90 éves lett Micimackó

Forrás: Youtube -
kult A.A. Milne regény Micimackó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1926. október 14-én jelent meg Alan Alexander Milne egyik legnépszerűbb reménye, a Micimackó. 

Kevesen vannak, akik nem ismerik a mézimádó medve, Micimackó, Malacka, Füles, Tigris és Róbert Gida kalandjait. A regényt épp 90 éve adták ki, és népszerűség azóta sem csökkent. A regény szereplőivel is számtalanszor foglalkoztak már: tavaly például egy külön kötet jelent meg arról, milyen nemű valójában Micimackó.

Forrás: Youtube

Sőt, már az sem titok, miért épp Micimackó és Róbert Gida lett a mese két főhőse: erre két évvel ezelőtt derült fény, amiről mi is írtunk akkor.

De mit is kívánhatnánk Micimackónak a születésnapjára? Még legalább annyi fiatal rajongót, amennyit az elmúlt 90 évben szerzett: mi 3 kedvenc idézetünkkel nosztalgiázunk kicsit.

Nem bírt élni férje a magyar színésznő nélkül: halála után öngyilkos letthttp://www.life.hu/kult/20161014-dajka-margit-utolso-ferje-lajtos-arpad-nem-birt-felesege-nelkul-elni-halala-utan-megmergezte-magat.htmlDajka Margit október 13-án, 109 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. A Kossuth-díjas színésznő vezető egyénisége lett a magyar filmművészetnek. Négyszer házasodott, az utolsó férje a halálba is követte őt. Kult--Elhunyt Joan Marie Johnson énekesnőhttp://www.life.hu/kult/20161012-elhunyt-joan-marie-johnson-enekesno-a-dixie-cups-poptrio-tarsalapitoja.htmlElhunyt 72 éves korában Joan Marie Johnson, a New Orleans-i Dixie Cups lányokból álló poptrió társalapítója. Az énekesnő szívelégtelenség következtében halt meg New Orleansban - közölte szerdán a BBC News. Kult--Gyászhír: elhunyt A vasember rendezőjehttp://www.life.hu/kult/20161010-andrzej-wajda-oscar-dijas-lengyel-filmrendezo-90-eves-koraban-elhunyt.htmlA 90 éves Oscar-díjas művészt napok óta egy varsói kórházban ápolták, és mesterséges kómában tartották. Halálát végül tüdőelégtelenség okozta.KultThinkstockKutyák a terápia világában – megható történethttp://www.life.hu/kult/20161007-pechan-eszter-a-doktor-mancsok-alapitvany-terapias-szakmai-vezetoje-de-korabban-az-allatvedelem.htmlPechan Eszter a Doktor Mancsok Alapítvány terápiás szakmai vezetője, de korábban az állatvédelem területén is ismert volt, a spánielmentés egyik alapító embere volt. Neki is spánieljei vannak, velük végzi terápiás munkáját. Egészen kicsiben kezdte, a saját gyógypedagógiai tudását és állatszeretetét ötvözve jutott el odáig, hogy mostanra a kutyás terápia meghatározó szakembere. Kult--Tegyél egy szívességet a lelkednek! Fogadj örökbe egy állatothttp://www.life.hu/kult/20161006-kutyak-macskak-orokbefogadasa-a-segitsegunnkel.htmlAz októbert egy nagyszerű kezdeményezéssel indítjuk: állatvédelmi hetet tartunk itt, a Life.hu-n. Rengeteg érdekességet olvashatsz az állattartásról, örökbefogadásról, de a segítségünkkel most akár haza is vihetsz egy tündéri kutyust vagy cicát, aki csak a te szeretetedre vágyik... Kult--A New York Times szerint Bob Dylan nem érdemli meg a Nobel-díjat http://www.life.hu/kult/20161014-bob-dylan-sokan-felhaborodtak-a-dontesen-miszerint-o-kapta-az-irodalmi-nobel-dijat.htmlA végeredménynek a jelek szerint nem mindenki örül annyira. Sőt az első reakciókból az látszik, hogy nagyon megosztó lett az idei irodalmi Nobel-díj győztese. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.