81 éves lett a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari

Forrás: MTI/Kallos Bea -
Törőcsik Mari Nemzet Színésze születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos elismeréssel jutalmazták már Törőcsik Marit, aki a valaha legtöbbet díjazott magyar színésznő. Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a Cannes-i fesztiválon is. A ma 81 éves színművésznő a színházban és filmszerepekben is felejthetetlent alkotott.

A színművésznő, a különleges Törőcsik Marián néven látta meg a napvilágot 1935-ben. Gyermekkoráról mindig csodálatos időszakként nyilatkozott annak ellenére, hogy átélte a második világháború félelmeit, és édesapja hadifogságba esett. Kiskori ábrándja volt, hogy híres színésznő lesz, de egészen a főiskoláig nem folytatott ezirányú tanulmányokat. Törőcsik Mari közgazdasági gimnáziumba járt, és még országos gépíróbajnoki címet is nyert.

81 éves lett a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari Forrás: MTI/Kallos Bea

1954-ben kezdte el a Színház-és Filmművészeti Főiskolát, elvégzése után a Nemzeti Színházban játszott, de

csaknem 10 évet kellett várni az igazán nagy színházi kiugrására.

1968-ban a Varsói melódia című darab hozta el számára a várt sikert. Filmszerepekben azonban hamar befutott lett, az 1956-ban bemutatott Körhintát a Cannes-i fesztiválon Arany Pálmára jelölték.

1976-ban pedig ő maga kapott díjat a filmfesztiválon

a Déryné, hol van? című filmben nyújtott alakításáért, melyet harmadik férje, a 2013 decemberében elhunyt Maár Gyula rendezett.

Törőcsik Mari betöltötte a 81. életévét Forrás: Kallos Bea - MTI

Törőcsik Mari gazdag életéről nemrégiben könyv is megjelent, amelyben sok mindent elmesél a színművésznő, többek között férjei történetét. Elárulta, hogyan életek nyitott házasságban Bodrogi Gyulával, és azt is, mi vezetett kapcsolatuk végéhez. A művésznő azonban szeretné, ha a szaftos részleteken túl azokat a dolgokat is meglátnák az írásban az emberek, amik igazán fontosak.

Az életéért küzd Törőcsik Mari fia, Son

Törőcsik Mari és Maár Gyula fia, Son az életéért harcol Vietnamban. Életét egy nagyon drága gyógyszer mentette meg. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!
Simon Kornél: „Negyvenéves vagyok, semmihez sem szeretnék jó pofát vágni, amihez nem muszáj”http://www.life.hu/kult/20161121-simon-kornel-interju-a-madach-szinhaz-szineszevel.htmlSimon Kornélt 1996 óta láthatjuk színpadokon, televízióban és a mozivásznon. A Madách Színház művésze, Gryllus Dorka férje és nem utolsósorban Simon Soma édesapja a Life.hu-nak mesélt jelenlegi szerepeiről, kisfiáról, valamint arról, hogy a szintén színész feleségével hogyan élik meg a szakmai kihívásokat. Kult--Újabb részletek A sötét ötven árnyalatából http://www.life.hu/kult/20161121-a-szurke-otven-arnyalata-szexi-reszletek-ujabb-video-kerult-elo.htmlA Latin Grammy-díjátadón bemutatott tévészpot alapján a filmben több szex lesz, mint beszélgetés. KultOrigoÖngyilkos lett a népszerű színésznő, Lisa Lynn Mastershttp://www.life.hu/kult/20161118-perui-hotelszobajaban-lett-ongyilkos-a-nepszeru-amerikai-szineszno-lisa-lynn-masters.htmlLisa Lynn Masterst, a népszerű sorozatszínésznőt holtan találták perui hotelszobájában. KultOrigoA 10 legjobb Bud Spencer-Terence Hill-dumahttp://www.life.hu/kult/20161115-a-tiz-legjobb-bud-spencer-es-terence-hill-duma-a-filmekbol.htmlA következő hónapokban újra a magyar mozikba kerül öt legendás Bud Spencer–Terence Hill-film, amelyek közül a Bűnvadászok már november 3-a óta látható is. Ez alkalomból pedig összegyűjtöttük azokat a szállóigévé lett idézeteket, amiket mi a legjobban szeretünk a nagy páros életművéből. Kult--143 éves lett a magyar fővároshttp://www.life.hu/kult/20161117-ma-van-budapest-szuletesnapja-143-eves-lett-a-fovaros.html1873. november 17-én egyesítették Pestet Budával és Óbudával. Ennek örömére egy csodás galériát osztunk meg veletek! KultFotó: Bielik István - OrigoÉld át újra a Harry Potter meséket http://www.life.hu/kult/20161117-harry-potter-kalandok-varnak-rad-programajanlo-kultura-a-fovarosban.htmlMozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.