Páger Antal-díjat nyert Eszenyi Enikő

Forrás: MTI/Kallos Bea -
színésznő Páger Antal-színészdíj Eszenyi Enikő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszenyi Enikő nyerte el a Páger Antal - színészdíjat. Már át is vette a különleges ereklyét. 

Minden évben kiválasztásra kerül egy színész, akit Páger Antal - színészdíjban részesítenek. Az a művész esélyes az elismerésre, aki a kuratórium véleménye szerint hűséges Páger Antal szellemi örökségéhez és ennek megfelelően págeri hitelességgel, eszköztelenséggel szerepel.

Eszenyi Enikő kapta idén a Páger Antal-színészdíjat Forrás: MTI/Kallos Bea

Hegedűs D. Géza, Kútvölgyi Erzsébet és Szalma Tamás színművészek, Réz András filmesztéta, valamint Gyarmathy Antal, Páger Antal unokája alkotják a zsűrit, akik idén Eszenyi Enikőnek ajánlották a színészdíjat. - írta meg a Blikk.

A díjat, azaz Téni bácsi arany pecsétgyűrűjének tökéletes mását vasárnap vehette át a színésznő.

2002 óta minden évben jutalmazásra kerül egy színész: elsőként Halász Judit, majd Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet, Rudolf Péter, Cserhalmi György, Gáspár Sándor és Udvaros Dorottya is részesült az elismerésben, tavaly pedig Csuja Imre kapott díjat.

Hasadt elmék a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170127-egy-testben-tobb-szemelyiseg-hasadt-elmek-a-filmvasznon.htmlA frissen mozikba került Széttörve főszereplőjének nem kevesebb, mint 23 személyiség lakozik a testében, James McAvoy pedig bravúrosan játssza el mindegyiket - ezzel csatlakozva a listánkon szereplő, disszociatív személyiségzavarban (és nem skizofréniában!) szenvedő, emlékezetes filmes karakterekhez. KultOrigoElhunyt Geoff Nicholls, a Black Sabbath billentyűsehttp://www.life.hu/kult/20170129-meghalt-geoff-nichols-a-black-sabbath-billentyuse.htmlGeoff Nicholls, a Black Sabbath billentyűse tüdőrákos volt. KultOrigoElhunyt Barbara Hale amerikai színésznőhttp://www.life.hu/kult/20170129-meghalt-barbara-hale-amerikai-szineszno.htmlKilencvennégy éves korában meghalt Barbara Hale amerikai színésznő, aki a Perry Mason című amerikai krimisorozatban a címszereplő hűséges titkárnőjeként vált világszerte ismertté. KultOrigoAkcióvígjáték nyerte a Sundance Filmfesztivál fődíjáthttp://www.life.hu/kult/20170129-akciovigjatek-i-dont-feel-at-home-in-this-world-any-more-nyerte-a-sundance-filmfesztival-2017.htmlAz Elijah Wood és Melanie Lynskey főszereplésével készült I Don't Feel at Home in This World Any More című akcióvígjáték nyerte el szombaton a Robert Redford alapította Sundance Filmfesztivál fődíját. Kult--Örömhír: Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmethttp://www.life.hu/kult/20170124-oscar-dijra-jeloltek-egy-magyar-filmet.htmlNéhány órával ezelőtt derült ki Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című alkotását. KultAFP25 éve került adásba Magyarországon az első Friderikusz Showhttp://www.life.hu/kult/20170123-25-evvel-ezelott-lathattuk-az-elso-friderikusz-show-t.html25 évvel ezelőtt indult hódító útjára a Friderikusz Show. 1992. január 23-án milliók ültek le a tévé elé, hogy megnézhessék Magyarország elő igazi szórakoztató műsorát, amelyben temérdek világsztár is vendégeskedett! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.