Programajánló - Akkor is, ha szereted a Valentin-napot, és akkor is, ha nem

Valentin-nap hétvége börtön stream2017 valentin2017 program mangalica programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár szereted a Valentin-napot, akár nem, visszavonhatatlanul közeleg. Ha szívesen ünnepled a szerelmesek napját, mutatunk néhány olyan programot, ahol biztosan jól érzitek majd magatokat a kedveseddel. De azoknak is kedveskedünk, akik a hátuk közepére kívánják ezt az ünnepet: nekik is ajánlunk olyan programokat, ahol garantáltan nem jut majd eszükbe a szerelem. 

Magenta 1 koncert

Telt ház lesz a Telekom zártkörű koncertjein, ahol Presser Gábor és Rúzsa Magdi mellett a Magna Cum Laude is fellép. A túljelentkezés miatt a Telekom élő streamen teszi lehetővé ügyfeleinek és minden érdeklődőnek, hogy távolról is élvezhessék a különleges produkciót. Az este 8-kor kezdődő második koncertet élőben streameli a Telekom saját erre dedikált telekom.hu/magenta1koncert aloldalán, valamint az Origo felületén. Így azok sem maradnak le az élményről, akik nem jutnak be az arénába. A Telekom 4G hálózata segítségével hidat szeretne képezni a zenerajongó ügyfelei és a Magenta 1 koncert között: ezért a vállalat ügyfeleinek a forgalmazott gigabájtok miatt nem kell aggódniuk, mert a koncert megtekintése a Telekom-ügyfeleknek nem csökkenti a belföldi mobilinternet-adatforgalmi keretüket. A Telekom célja, hogy elérhetővé tegye minél több ügyfele számára a koncert élményét.

Helyszín: Élő stream adás. origo.hu
Időpont: 2017. február 12.

Papp László Sportaréna Forrás: instagram.com/budapestarena

Látogatás a Törley-múzeumban

A Törley pezsgők története majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza. Nyitottan az újdonságokra a Törley-gyár a századfordulóra az ország legkorszerűbb pezsgőgyára lett, a millenniumi kiállításon pedig már a „császári és királyi udvari szállítók" címet viselte. A rákövetkező évtizedekben a Törley híre és zamata eljutott Párizstól Amerikán át egészen Ausztráliáig, a gyár pedig 1910-re már elérte az évi kétmillió palackos termelést. A sikert végül a második világháború törte meg, amelyet egy nehézségekkel, majd újjászületéssel teli időszak követett. Mindezek ellenére a Törley a mai napig tartja piacvezető pozícióját Magyarországon. Ezt a sokszínű, időnként nehéz, de egyúttal sikeres 134 évet meséli el nekünk a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont. Korabeli relikviák, feljegyzések segítségével tekinthetünk be a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe. Bemutatják a Chevaliers Törley Pezsgőrendet, a François család relikviáit, továbbá az 1955-ben létesült Hungaria Pezsgőpincészetet is. A gyűjtemény célja, hogy átfogó színtere legyen mindennek, ami a pezsgőzéssel kapcsolatos, egy helyen összegyűjtve az összes érdekességet, egyedi információt. Belépődíj: 3000 Ft/fő, mely magában foglal fejenként egy pohár Törley Charmant Rosé doux, további egy pohár Törley Réservé demi sec és egy pohár Törley Nyerspezsgő Chardonnay terméket, illetve igény esetén Törley Alkoholmentes Rosé terméket.

Helyszín: Budapest, 1222, Anna utca 5-7.
Időpont: Látogatási szándékodat - annak időpontjának megjelölésével - jelezd a muzeum@torley.hu címen.

Törley-múzeum Forrás: budafok.blog.hu

Börtönkiállítás Egerben, ismerd meg a középkori Magyarország büntetési nemeit

Az egri vár nagy történelmi múltú vár. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom. A vár Nagypincéje a helyreállítás után a "Kivégzés, tortúra, megszégyenítés a régi Magyarországon" című kiállításnak ad helyet. A börtönkiállítás néven ismert tárlat a középkori Magyarország büntetési nemeit mutatja be. A kiállítás jelenleg tárlatvezetéssel látogatható, gyülekező a Hősök terme előtt.

Helyszín: 3300 Eger, Vár 1.
Időpont: 2017. február 7-12.

Börtönkiállítás Forrás: Thinkstock

Budapesti Mangalica Fesztivál 2017

2017-ben tizedik alkalommal rendezik Budapesten a Mangalica Fesztivált. Az ingyen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket.

Helyszín: 1054 Budapest V. kerület, Szabadság tér
Időpont: 2017. február 10-12.

Mangalica Fesztivál Forrás: mangalicafesztival.hu

Bűbájos Valentin-nap a Csokoládémúzeumban

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval. Saját csokoládéjukat is elkészítik a részvevők: süteményből készült tálkába csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszíthetik. Valentin-nap alkalmával a fűszerek közé ősi, szerelmi kötést elősegítő fűszereket helyezünk el, illetve a dekoráláshoz is különleges dolgokat használhatunk. Amíg a saját csokoládé megszilárdul, addig minden látogató, kezében egy csésze forró csokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol a csokoládé történetét mutatják be egy régebben készült film segítségével. A program hossza két és fél óra.

Helyszín: Csokoládémúzeum (1162 Budapest, Bekecs u.22.)
Időpont: 2017. február 14. 14:30; 17:45

Csokoládémúzeum Forrás: csokolademuzeum.hu

Házasság Hete 2017 Sopron - Szerelmi kalandtúra

Soproni program házaspároknak, jegyespároknak, a Házasság Hete alkalmából. Próbák, előadások, minőségi idő kettesben, a kapcsolatotokért!

Helyszín: 9400 Sopron, Belváros
Időpont: 2017. február 5 - 18.

Házasság hete Forrás: Thinkstock

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.

Hasadt elmék a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170127-egy-testben-tobb-szemelyiseg-hasadt-elmek-a-filmvasznon.htmlA frissen mozikba került Széttörve főszereplőjének nem kevesebb, mint 23 személyiség lakozik a testében, James McAvoy pedig bravúrosan játssza el mindegyiket – ezzel csatlakozva a listánkon szereplő, disszociatív személyiségzavarban (és nem skizofréniában!) szenvedő, emlékezetes filmes karakterekhez. KultOrigoMilla Jovovich legemlékezetesebb filmszerepei: egy kelet-európai szépség Hollywoodbanhttp://www.life.hu/kult/20170130-milla-jovovich-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlA Kaptár – Utolsó fejezet című, napokban mozikba került új filmjével Milla Jovovich lezár egy korszakot: végleg elbúcsúzik az összesen hat filmben eljátszott akcióhősnő, Alice karakterétől. Mi pedig ez alkalomból számba vettük: kik voltak Alice legfontosabb társai a színésznő karrierjében? KultOrigoCsillagközi hancúrozások: űrbeli szexjelenetek a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170123-urben-jatszodo-filmek-szexjelenetei.htmlA már mozikban futó Utazókban egy csillagközi járaton Jennifer Lawrence és Chris Pratt között szövődik szenvedélyes viszony — mi pedig kihasználtuk az apropót arra, hogy utánanézzünk: korábban kik és hogyan bújtak már össze emlékezetes módon az űrben játszódó filmekben? KultOrigoJim Carrey 55 éves: íme a karrierjének legemlékezetesebb szerepei!http://www.life.hu/kult/20170116-jim-carrey-karrierje-55-szuletesnapjan.htmlMa ünnepli jubileumi születésnapját az a hollywoodi komikussztár, akit már-már közhelyszerűen gumiarcúként szokás emlegetni — és aki egyáltalán nem csak a gumiarcával, és nem csak vígjátékokban bizonyította a tehetségét. A jeles alkalomból a karrierje legfontosabb filmszerepeinek felelevenítésével köszöntjük Jim Carreyt. Kult--Buli az élet: a legfergetegesebb partifilmekhttp://www.life.hu/kult/20161220-a-legfergetesebb-partifilmek.htmlMár látható a mozikban a Hivatali karácsony, amelynek egy hatalmas és elszabaduló céges buliról szól – ezzel csatlakozva egy utóbbi időben népszerű trendhez, melynek filmjei mind elsősorban a részeges sztorikra építenek, és mind valami óriási partit állítanak a középpontba. Kiválogattuk a kedvenceinket! Kult--Top 10+1: ezek voltak 2016 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20170102-top-tiz-az-idei-ev-legjobb-filmjei-a-life-szerint.htmlAz év vége mindig a visszatekintés és összegzés időszaka — meg a toplistáké. 2016 jó kis évet hozott a filmek terén, szóval nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor, de az alábbi listáról mindent szívesen ajánlunk. És várjuk a ti javaslataitokat is kommentben! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.