Elizabeth Taylor születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kecses és gyönyörű nő volt Elizabeth Taylor, aki mindig kikövetelte magának a legnagyobb sztárokhoz méltó figyelmet és bánásmódot, ám színésznőként ő volt minden rendező álma: felkészülten és időben érkezett a forgatásokra, miatta sosem kellett megismételni egyetlen jelenetet sem. 79 évesen távozott az élők sorából, de halhatatlan maradt.

Gyerekszínészként kezdte a pályafutását Elizabeth Taylor, mindössze 9 éves volt, amikor először a kamerák elé állt. Az egyik legnagyobb filmstúdió, a Universal ajánlott szerződést a gyereknek, ám nem lett gyümölcsöző az együttműködésük. Elizabeth édesanyja nem adta fel, és csakhamar egy másik hatalmas stúdió, az MGM szerződtette a bájos kislányt, aki első szerepével belopta magát a nézők szívébe.

A Lassie hazatér hatalmas siker lett, Elizabeth Taylor sorsa pedig megpecsételődött.

85 éves lenne Elizabeth Taylor Forrás: AFP

Minden probléma nélkül lett gyerekszínészből lassacskán felnőtt, sőt karrierje csak ekkor kezdődött el igazán. Világhírű színészekkel játszott, és hamarosan ő lett a legnagyobb hollywoodi színésznő. Sokak szemében ő testesítette meg a klasszikus sztárt, aki gyönyörű, sikeres, gazdag és tehetséges, ráadásul viharos volt a magánélete, és nem volt mentes a legkülönbözőbb sztárallűröktől sem.

Elizabeth Taylor összesen nyolcszor kötött házasságot,

ebből kétszer Richard Burton színészhez ment hozzá.

Tehetséges volt és gyönyörű Forrás: AFP

Fénykorában mindenki csak a világ legszebb asszonyaként emlegette Elizabeth Taylort, aki szépsége mellett hihetetlenül tehetséges színész volt, ráadásul mindig profin viselkedett. Miatta soha nem kellett újravenni egyetlen jelenetet sem.

Összesen két Oscar-díjat kapott,

egyiket a Modern kaméliás hölgyért, a másikat pedig a Nem félünk a farkastól című filmért, de számos alkotásban játszott. Elizabeth Taylor 79 évesen távozott az élők sorából, a kaliforniai Cedars-Sinai kórházban. Halálos ágya mellett ott voltak gyermekei, Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd és Maria Burton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.