nőnap2017 nőnap programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei nőnap szerdára esik, egy fárasztó munkanap után azonban nem mindig van kedve az embernek kimozdulni otthonról. De a nőnapot hétvégén is megünnepelhetitek, akkor talán jobban oda tudtok figyelni egymásra. Íme, néhány szuper program tehát a hétvégére, de ha mindenképpen nőnapon szeretnél ünnepelni, az ajánlataink között találhatsz erre is lehetőséget. 

III. Womanity Fesztivál

A Womanity Fesztivál egy meghatározó, szellemes, inspiráló közösségi élmény, folyton megújuló, természetes női témákkal: megmutatják, kik állnak a legnépszerűbb márkák, a legújabb trendek mögött. A fesztiválok kiállítóterét, előadásait és jellegzetesen egyedi welcome-ajándékait a női élet fontos területei inspirálják.

Helyszín: Budapest, Várkertbazár
Időpont: 2017. március 4.

A Womanity Fesztivál egy meghatározó, szellemes, inspiráló közösségi élmény, folyton megújuló, természetes női témákkal Forrás: womanitymagazin.hu

Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2017

Gozsdu Weekend Market az év minden hétvégéjén! Szombaton Gozsdu Antik Vintage Market, vasárnap GoArt! Gozsdu Art Market a Gozsdu udvarban, 10-től 17 óráig.

Helyszín: 1075 Budapest, Király utca 13.
Időpont: 2017. március 4.

Nagy Budapesti Kultúrzsibi a Gozsdu Weekend Marketen Forrás: Facebook/Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Bozsik Yvette Társulat: Pinokkio

A Bozsik Yvette Társulat több mint tíz éve készít nagy sikerrel minden korosztály számára gyerekelőadásokat. A Nemzeti Táncszínház felkérésére évadonként újabb családi táncprodukció készül. Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című könyve 1883-ban jelent meg Olaszországban. Pinokkió, a fabábu hadilábon áll az erkölccsel, nehezen áll ellen a kísértésnek, meglehetősen lusta, gyakran füllent, és egyetlen vágya a szórakozás. Története a népmesék szerkezetét követi: a gyanútlan és naiv főhős ártatlanul lép ki a világba. Megszökik otthonról, rossz társaságba keveredik, sorozatos megpróbáltatások érik, és nevetséges helyzetekbe kerül. Kalandjai során rá kell ébrednie, hogy a boldoguláshoz jól kell viselkedni, és sokat kell tanulnia. Jutalmul a fabábuból kisfiú lesz, hazatér, és boldogan él öreg mesterével.

Helyszín: Budapest, MÜPA
Időpont: 2017. március 5., 10:30-11:40

Pinokkio a Müpában a Bozsik Yvette Társulat előadásában Fotó: Horváth Judit/szinhaz.org

Nőnapi Zorán-koncert

Találkozhatunk különleges vendégekkel, egyszeri, csak ott és akkor látható produkciókkal, és Zorán nagyszerű zenészei is megcsillogtathatják hangszeres képességeiket. Ritkán hallható szerzemények és igazi zenei csemegék is megszólalnak, de a programból természetesen nem hiányozhatnak a „kihagyhatatlan", erejükből az évtizedek során mit sem vesztő dalok sem.

Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Művelődési Központ
Időpont: 2017. március 8. 19 óra

Zorán egy korábbi tavaszi koncertjén Forrás: zoran.hu

Daalarna Fashion Show 2017

2017. március 10-én pénteken, a Millenáris B épületében rendezik a Daalarna éves haute couture divatbemutatóját, ahol a 2017-os alkalmi- és esküvői kollekcióját mutatja be a tervező, Benes Anita. A márciusi show-n a legújabb Paradise kollekció modelljei vonulnak majd fel a színpadon. A Daalarna legújabb kollekciójában előtérbe kerül a természetesség, az érintetlen természet közelsége és csábítása. 2017-ben a Daalarna-nő szenvedélyes, élettel teli és érzéki, hiszen élete nagy napján olyan földöntúli harmónia lengi körül, amilyen csak az Édenkertben létezik.

Helyszín: Budapest, Millenáris B épület
Időpont: 2017. március 10., 10:30-11:40

2017. március 10-én pénteken, a Millenáris B épületében rendezik a Daalarna éves haute couture divatbemutatóját Forrás: Facebook/Daalarna Fashion Show 2017

Csíksomlyói Passió

A Nemzeti Színház mostani Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, az európai kultuszközösség esélyeire hívja fel a figyelmet. Egy olyan új színpadi nyelv megteremtését tűzi ki célul, melyben a bibliai történet 18. századi interpretációja, valamint Szőcs Géza kortárs költői átirata szerves egységet alkot a Berecz András által megszólaltatott vallásos népénekekkel és azzal a néptánc alapú koreográfiával, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai adnak elő.

Helyszín: Budapest, Nemzeti színház
Időpont: Bemutató 2017.március 10.

A Csíksomlyói Passió előadás próbája a Nemzeti Színházban Fotó: Eöri Szabó Zsolt/nemzetiszinhaz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.