Így trükköztek a régi idők fotósai: Galéria

fénykép retro Photoshop
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizony, ma már nehéz elképezelni, de photoshop előtt is volt ám élet. Így csaltak az akkori fotóművészek. 

A 19. század végén - 20. század elején már igen fejlettek voltak a fényképészeti ezsközök, sőt már arra is képesek voltak, hogy különböző trükkökkel lehetetlen szituációkat ábrázoljanak. Pedig akkoriban nem néhány kattintásból állt, mint manapság, mégis megoldották.

Olyan fotókat készítettek, melyeken kísértetek, árnyalakok és egyéb furcsaságok jelentek meg, nem is beszélve a személyek megkettőzéséről, ami akkoriban hatalmas szenzációnak számított. A bizarr képek is ekkor kezdtek el szaporodni, hiszen már olyan felvételek is születtek, melyeken levágott fejű, vagy kettévágott törzsű embereket is meg tudtak jeleníteni.

A technika azóta már rég túlnyárnyalta ezeket a képességeket, de most tekintsünk vissza a múltba, és nézzük meg, hogy mivel szórakoztatták magukat az akkori művészek.

/1703/_gy_t2017316135536A Disney nem hajlandó megvágni A szépség és a szörnyetegethttp://www.life.hu/kult/20170316-nem-vagja-ki-a-disney-a-melegjelenetet-a-szepseg-es-a-szornyetegetbol.htmlA Walt Disney filmstúdió elutasította, hogy kivágják a malajziai hatóságok által kifogásolt melegjelenetet A szépség és a szörnyetegből, és úgy döntött, hogy inkább lemond a forgalmazásról a délkelet-ázsiai országban. KultOrigoMa töltené be 94. életévét Diane Arbus: Fotók! http://www.life.hu/kult/20170314-ma-lenne-94-eves-diane-arbus.htmlA híres amerikai fényképész ma ünnepelné a 94. születésnapját. A neves nap alkalmából bemutatjuk a művésznő leghíresebb fotóit. Kult--Néhány fotó, amelyről nehéz elhinni, hogy nem kamuhttp://www.life.hu/kult/20170313-fotok-amelyekrol-nehez-elhinni-hogy-valodiak.htmlA természet olykor fantasztikus, megismételhetetlen látványban tudja részesíteni az embereket. Időnként már annyira káprázatos a valóság, hogy megkérdőjeleződik annak hitelessége.Kult--77 éves lett az örökéletű Chuck Norris http://www.life.hu/kult/20170310-chuck-norris-hetvenhet-eves-lett.htmlIsten éltesse a világ legkeményebb emberét, Chuck Norrist! Ma töltötte be a 77. életévét. Kult--Így kreatívkodnak az unatkozó könyvesbolt dolgozók: Fotók!http://www.life.hu/kult/20170310-vicces-fotosorozat-keszult-unatkozo-konyvesboltosokrol.htmlUnatkozni talán az egyik legszörnyűbb érzés a világon, ezért mindenki igyekszik magát szórakoztatni, ha éppen nincs semmi tennivalója a munkahelyén. KultOrigoKáprázatos balerinák a gyönyörű Budapesten: Fotók!http://www.life.hu/kult/20170310-igy-pozolnak-a-balerinak-budapesten.htmlDóra, az egykori balerinából lett fotóművész megmutatja, hogy miként lehet ötvözni Budapest szépségeit a balett finomságával. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.