gasztronómia program programajánló futás2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a hétvége nem szűkölködik a programlehetőségekben. És kiváltképp azok fogják a legjobban érezni magukat, akik szeretik a finom falatokat és a mennyei italokat.

A XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál

Finomságok medvehagymás ételekből, Gastro Stand Up, avagy könnyfakasztó főzőshow a tetovált séffel és „eszement" kuktájával, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, zene és jó hangulat várják a látogatókat az idei medvehagyma fesztiválon. Belépő: Felnőtt 800 Ft, gyermek,nyugdíjas: 500 Ft.

A XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál - ne maradj le róla, csak pár hétig tart a medvehagymaszezon Forrás: Thinkstock

Helyszín: Orfű, Medvehagyma Park
Időpont: 2017. április 8.

Induljon a nedvkeringés! - Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban

A VINTEGRO Pinceszövetség ötödik alkalommal is megrendezi a Tavaszi Pincenyitogató - Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztet. Ezen a hétvégén közel húsz pincegazda várja kóstolóra a borkedvelőket. Április 8-án újra nyílnak a hajósi pinceajtók, a gazdák kóstolóra várják azokat, akik a legfrissebb évjárat borait tesztelni szeretnék. Az italok mellett rengeteg finomság is várja a vendégeket, minden présház a gasztromennyország egy apró szegletévé válik: lesz házicsoki, erdélyi sajtok, érlelt helyi sajtok, ízesített tormák, mangalicasonka, kolbász, és a felsorolás még nem teljes! Aki úgy érzi, csalhatatlan ízlelőbimbókkal rendelkezik, az a gasztrotesztre is benevezhet. A legjobbak szuper nyereményekre számíthatnak. A Hirrlingen téren kürtőskalácsos, mézeskalácsos, finom kávé, édességek és a Kolbice street food várja a vendégeket. A hajósi pincefalut utcazenészek járják, a talpalávalót az Akusztikus merénylet húzza. A rendezvény ingyenes, a kóstoláshoz az infopontokon kóstolójegycsomag váltható, aminek ára 3000 Ft/fő (Ez 20 x 0,5 dl bor fogyasztására jogosít fel, és ajándék borospohár is jár hozzá.)

Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban Forrás: Facebook/Tavaszi Pincenyitogató - Hajósi bor- és gasztronómiai minifeszt

Helyszín: Hajós – Pincefalu
Időpont: 2017. április 8.

Tavaszi etyeki piknik

Nemes italok, ízes gasztronómia, Piknik Borkollégium és kézművesvásár! Többek között fellépnek: Csík János és barátai, a Bahorka Társulat, a Poros Duo és az Újbudai Babszem Táncegyüttes. A belépés ingyenes.

A tavaszi etyeki pikniken Csík János is fellép Fotó: Mándi Emese/Facebook/Csík zenekar

Helyszín: Etyek
Időpont: 2017. április 8-9.

XI. Bábolnai Sonkafesztivál

Sonkavásár, vársári forgatag, sonkák versenybe nevezése, sonkabírálat, sonkalovagrend és borlovagrendek felvonulása, sonkaverseny eredményhirdetés, néptáncbemutatók, Taiko japán dobkoncert, tombola.

Ha imádod a sonkát, akkor ott a helyed a XI. Bábolnai Sonkafesztiválon Forrás: Thinkstock

Helyszín: Bábolna, lovaspálya mellett
Időpont: 2017. április 8-9.

32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Az esemény félmaratoni távja 2017-ben párosban is teljesíthető! A Telekom Vivicittá Városvédő Futás (10 km) azok számára is teljesíthető, akik idén még nem vették elő futócipőjüket. Még nem késő nekiállni a felkészülésnek, segítségül veheted az e-edzéseket is, a 10 kilométerre és a félmaratoni távra. 9:00 Telekom Vivicittá Félmaraton - 21 097,5 m; 12:30 Telekom Midicittá - 7 km; 14:00 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás - 10 km.

Ha sportosabb hétvégére vágysz, akkor vegyél részt a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson Forrás: Facebook/32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Helyszín: Budapest, Margitsziget
Időpont: 2017. április 9.

Kedvenc papjaink a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170403-kedvenc-papjaink-a-filmekben.htmlMár látható a mozikban Martin Scorsese nagyszabású új rendezése, a Némaság, amely Japánban tevékenykedő 17. századi hittérítőkről mesél – és amelynek kapcsán most listára gyűjtöttük a kedvenc filmhős egyházi személyeinket, papjainkat és szerzeteseinket. KultThinkstockMeghalt Kakehasi Ikutaro, a világhírű Roland hangszergyártó alapítójahttp://www.life.hu/kult/20170403-meghalt-a-roland-hangszergyarto-alapitoja.htmlSzombaton érte a halál a világhírű hangszergyártó cég, a Roland alapítóját. Kakehasi Ikutaro 87 éves volt. KultThinkstockÍgy viselkedett Hitler gyerekek társaságában - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170403-hitlert-gyerekekkel-fotoztak.htmlAdolf Hitlerről az elmúlt évek alatt rengeteg fotót láthattunk, a nemrég kikerült képek között viszont olyan helyzetben látható, ahogy eddig még nem sokszor: gyerekek társaságában. Kult--Ewan McGregor 46 éves lett: Boldog születésnapot!http://www.life.hu/kult/20170331-ewan-mcgregor-46-eves-lett.htmlEvan McGregor a Trainspotting előtt is szerepelt sikerfilmekben, de ez hozta meg számára az igazi népszerűséget. Az egész világon kultuszfilm lett, nem hiába készítettek belőle második részt. KultOrigoÍgy néznek ki ma az Egy rém rendes család sztárjaihttp://www.life.hu/kult/20170331-fotok-az-egy-rem-rendes-csalad-szineszeirol.htmlNeked mi jut eszedbe, ha meghallod az Al Bundy nevet? Minden mai felnőtt tudja, hogy kicsoda ő. Így néz ki ma. KultOrigoTejet és vért fogyasztanak a törzs férfi tagjai: fotók! (18+)http://www.life.hu/kult/20170331-egy-bennszulott-torzsi-verseny-miatt-isznak-vert-es-tejet-a-ferfiak.htmlBizonyos kulturális, vallási különbségeket európai emberként is el lehet fogadni, de ez már több mint elképesztő! Vért és tejet isznak 6 hónapig a bennszülött férfiak. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.