Marcellina a '80-as, '90-es évek sikeres énekesnője volt. Bejárta a világot, és most hazatér, hogy újra Magyarországon alkosson, és számára személyes jellegű, egyben nagyon fontos társadalmi szerepvállalásként indít jótékonysági koncertsorozatot „FEHÉR ÉJSZAKA" címmel.

Marcellina jótékonysági koncertsorozatot szervez a Vakok Állami Intézete javára. A koncertek bevételéből az intézet alapítványa, a Fény a Sötétben Alapítvány komputertechnikai kiegészítő eszközöket vásárol a látássérülteknek.

Emlékszel még Marcellinára?Forrás: Youtube

Marcellina személyes kötődése a látássérültek világához az együttesének vak billentyűsén, Molnár Jánoson keresztül erősödött meg. Két nagyszabású koncert bevételét az együttes még János életében az intézet segítségére ajánlott fel.

„A jótékonysági koncertsorozat magába foglalja azt a három összefonódó tényt, ami végül is létrehozta az alapötletet: a fehér bot, a fehér fény és egy fehér szaxofon. A fehér fény Janihoz köthető, mivel mindig azt mondta, hogy Ő csukott és nyitott szemmel is észlel fehér fényeket; a fehér bot a Vakok Intézetének jelképe; a fehér szaxofon pedig az én hangszerem. Ezen fehér »jelképek« egyesítik a közös célt, a pozitív életérzést, amit magunkénak tudhatunk. Úgy gondolom, hogy mind ehhez csatlakozva, egyben megerősítve a koncertek célját, az ott fehér öltözékben megjelenő közönség koronázza majd meg az eseményeket" – meséli Marcellina a koncertsorozat elnevezésének, üzenetének történetét.

Így néz ki most Marcellina, a 80-as évek sikeres énekesnőjeForrás: eloadasok.hu

„A koncertsorozat célja a jótékonysági adomány mellett a figyelem felhívása a vakok és gyengénlátók életének nehézségeire. Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyanolyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy ne megkülönböztessük látássérült embertársainkat, hanem egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek. Számomra ez a legfontosabb üzenete a koncertsorozatnak. Emellett pedig nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé" – emeli ki Marcellina a rendezvénysorozat fontosságát.

A koncertsorozat első állomása a Vakok Iskolája, itt a Nádor terembe várják az érdeklődőket 2017. június 3-án este 19:00h-tól.