Visszatér Magyarországra Marcellina - Jó ügy mellett áll ki

Forrás: Youtube -
Marcellina koncert vakok és gyengénlátók
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marcellina a '80-as, '90-es évek sikeres énekesnője volt. Bejárta a világot, és most hazatér, hogy újra Magyarországon alkosson, és számára személyes jellegű, egyben nagyon fontos társadalmi szerepvállalásként indít jótékonysági koncertsorozatot „FEHÉR ÉJSZAKA" címmel.

Marcellina jótékonysági koncertsorozatot szervez a Vakok Állami Intézete javára. A koncertek bevételéből az intézet alapítványa, a Fény a Sötétben Alapítvány komputertechnikai kiegészítő eszközöket vásárol a látássérülteknek.

Emlékszel még Marcellinára? Forrás: Youtube

Marcellina személyes kötődése a látássérültek világához az együttesének vak billentyűsén, Molnár Jánoson keresztül erősödött meg. Két nagyszabású koncert bevételét az együttes még János életében az intézet segítségére ajánlott fel.

„A jótékonysági koncertsorozat magába foglalja azt a három összefonódó tényt, ami végül is létrehozta az alapötletet: a fehér bot, a fehér fény és egy fehér szaxofon. A fehér fény Janihoz köthető, mivel mindig azt mondta, hogy Ő csukott és nyitott szemmel is észlel fehér fényeket; a fehér bot a Vakok Intézetének jelképe; a fehér szaxofon pedig az én hangszerem. Ezen fehér »jelképek« egyesítik a közös célt, a pozitív életérzést, amit magunkénak tudhatunk. Úgy gondolom, hogy mind ehhez csatlakozva, egyben megerősítve a koncertek célját, az ott fehér öltözékben megjelenő közönség koronázza majd meg az eseményeket" – meséli Marcellina a koncertsorozat elnevezésének, üzenetének történetét.

Így néz ki most Marcellina, a 80-as évek sikeres énekesnője Forrás: eloadasok.hu

„A koncertsorozat célja a jótékonysági adomány mellett a figyelem felhívása a vakok és gyengénlátók életének nehézségeire. Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyanolyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy ne megkülönböztessük látássérült embertársainkat, hanem egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek. Számomra ez a legfontosabb üzenete a koncertsorozatnak. Emellett pedig nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé" – emeli ki Marcellina a rendezvénysorozat fontosságát.

A koncertsorozat első állomása a Vakok Iskolája, itt a Nádor terembe várják az érdeklődőket 2017. június 3-án este 19:00h-tól.

Ezek a legszebb magyar szerelmes filmekhttp://www.life.hu/kult/20170403-legszebb-magyar-szerelmesfilmek.htmlEnyedi Ildikó Arany Medve-díjjal kitüntetett különleges szerelmes filmje, a Testről és lélekről jelenleg is fut a hazai mozikban - és kiváló apropót szolgáltatott számunkra ahhoz, hogy listára gyűjtsük a neves elődeit, azaz a legfontosabbnak tartott és kedvenc hazai romantikus mozijainkat. KultOrigoProgramajánló: április 6-13.http://www.life.hu/kult/20170404-programajanlo-aprilis-6-13ig.htmlEz a hétvége nem szűkölködik a programlehetőségekben. És kiváltképp azok fogják a legjobban érezni magukat, akik szeretik a finom falatokat és a mennyei italokat. Kult--Tom Jones lép fel a VeszprémFesten!http://www.life.hu/kult/20170404-tom-jones-lep-fel-a-veszpremfesten.htmlIdén is lesz VeszprémFest, ugyan új helyszínen várja majd az érdeklődőket, de rengeteg sztárral. A legnagyobb kétségkívül Tom Jones lesz, de nem ő az egyetlen, aki szórakoztatja majd a közönséget. Kult--Kedvenc papjaink a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170403-kedvenc-papjaink-a-filmekben.htmlMár látható a mozikban Martin Scorsese nagyszabású új rendezése, a Némaság, amely Japánban tevékenykedő 17. századi hittérítőkről mesél – és amelynek kapcsán most listára gyűjtöttük a kedvenc filmhős egyházi személyeinket, papjainkat és szerzeteseinket. KultThinkstockMeghalt Kakehasi Ikutaro, a világhírű Roland hangszergyártó alapítójahttp://www.life.hu/kult/20170403-meghalt-a-roland-hangszergyarto-alapitoja.htmlSzombaton érte a halál a világhírű hangszergyártó cég, a Roland alapítóját. Kakehasi Ikutaro 87 éves volt. KultThinkstockÍgy viselkedett Hitler gyerekek társaságában - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170403-hitlert-gyerekekkel-fotoztak.htmlAdolf Hitlerről az elmúlt évek alatt rengeteg fotót láthattunk, a nemrég kikerült képek között viszont olyan helyzetben látható, ahogy eddig még nem sokszor: gyerekek társaságában. Kult--






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.