fesztivál gourmet program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május végén sem fogunk unatkozni! Erre garancia az a számos program, ami országszerte várja a kikapcsolódni vágyókat: libamáj- és sörfesztivál és megannyi finomság...

Libamájfesztivál

A rendezvényen a magasgasztronómiai kínálaton túl olyan libamáj-különlegességekkel találkozhatnak az Alföld Gyöngye Hotel csodálatos ősparkjában, melyek mindegyike elérhető áron kerülhet az asztalra. Az eseményen vendégeink lesznek borászatok, ők szolgáltatnak különleges ízélményt boraikkal, melyek tökéletesen harmonizálnak a libaételekkel. Kézművesek utcája, bortér, és számtalan program vár, az estéket pedig élő koncertekkel zárjuk. És ez még nem minden: a gyermekeket ugrálóvár, trambulin és játszóház várja.

Helyszín: Orosháza, Gyopárosfürdő
Időpont: 2017. május 18-20.

Libamájfesztivál Gyopárosfürdőn Forrás: gyoparosfurdo-oroshaza.hu

Gourmet-fesztivál

A Gourmet a legátfogóbb és legszínesebb gasztrofesztivál itthon és talán a régióban is. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok kiállító lesz, és még több finom, izgalmas étel, amit muszáj lesz megkóstolni. A hatalmas kínálatban könnyű elveszni, főleg, ha valakinek nincs konkrét elképzelése arról, mit szeretne kipróbálni.

Helyszín: Budapest, Millenáris
Időpont: 2017. május 18-21.

Gourmet-fesztivál a Millenárison Forrás: Youtube

Belga sörfesztivál

Május közepén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a belga sörrajongók ünnepe, a Belga Sörfesztivál. Idén 45 belga sörfőzde 250 féle sörével, köztük 65 féle csapolt sörrel várják a belga sörök szerelmeseit.

Helyszín: Budapest, Bálna
Időpont: 2017. május 19-21.

Belga sörfesztivál Budapesten, a Bálnában Forrás: Facebook/Belga Sörfesztivál

Quadro Nuevo: európai válasz az Argentin tangóra

A Doblo Borbár az elsők között tette le Budapesten a mai modern borbárok alapköveit. A legszebb borbár címet minden bizonnyal az ötméteres belmagasságával és a pucolt téglával borított falaival nyerte el, mely így egyszerre ötvözi a New York-i loftok és a klasszikus borospincék hangulatát. Kínálatában a legkiválóbb magyar borászok tételei találhatók, ínycsiklandó magyar kézműves hús- és sajtkülönlegességekkel. A borbár színpadán csütörtöktől vasárnapig a legkedveltebb hazai jazz, gypsy jazz és pop duók és triók mellett havi rendszerességgel felbukkannak a külföldi jazzélet meghatározó figurái is. Május 25-én például a híres német jazz quartett, a Quadro Nuevo zenél.

Helyszín: Budapest, Doblo Borbár
Időpont: 2017. május 25., 23:30

A Quadro Nuevo a Doblo Borbárban zenél majd Forrás: quadronuevo.de

Kerekdomb Fesztivál: kultúra, sport és borpiknik a Tokaji borvidéken

Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén a tavalyi sikeres indulás után idén már két alkalommal – júniusban és szeptemberben - várja összművészeti hétvégére látogatóit a gyermekbarát Kerekdomb Fesztivál. A parasztházak és nemesi kúriák udvarait színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával: fellép Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment és Szalóki Ági. Palya Bea és zenekara megújított Psyché koncerttel készül. Fellép a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László. A dűlők közt tematikus borsétákra, biciklitúrára és maratonra indulhatnak az aktív kikapcsolódást keresők.

Helyszín: Tállya
Időpont: 2017. június 16-18.

Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén rendezik meg a Kerekdomb Fesztivált Forrás: Facebook/Kerekdomb Fesztivál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.