Roger Moore
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Roger Moore amerikai színész – írja a Telegraph.
Elhunyt Roger Moore Forrás: AFP/Rolf Vennenbernd

Sir Roger Moore halálhírét a családja közölte a színész Twitter-profilján. A közlemény szerint rákos volt, a csatát rövid küzdelem után vesztette el a gyilkos kórral szemben.

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, Sir Roger Moore elhunyt Svájcban. Rövid, de bátor küzdelmet folytatott a rákkal. A szeretet, ami az utolsó napokban körülvette, szavakkal nehezen leírható."

A közleményt a színész gyerekei írták alá, Deborah, Geoffrey és Christian.

A leghíresebb James Bond volt

Roger Moore-t először a tévé tette híressé, 1962-től 118 epizódban játszotta el, Simon Templart, a jóképű tolvajt a Magyarországon is népszerű Az Angyal című sorozatban. Templart hét éven át személyesítette meg. Később humoros, könnyed stílusban formálta meg a 007-est, sokaknak a mai napig ő a kedvenc James Bondjuk. Ő játszotta el a legtöbbször a szuperkémet, szám szerint hétszer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.