fesztivál hétvége bor program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ínyencek hétvégéje: ha valami finomra vágysz, most minden igényedet ki fogják elégíteni a következő programok, amelyek minden érzékszervedre hatással lesznek. 

Keszegfesztivál

A badacsonyi Keszegfesztivál nagyszerű gasztronómiai program annak, aki rajong a Balatonért, a horgászatért, a halakért és a kulináris élményekért. A rendezvény legfőbb célja a halfogyasztás népszerűsítése, hagyományőrzés, ezáltal az egészséges táplálkozás fontosságára való felhívás. A programokon keresztül megismerhetik a látogatók a népszokásainkat, hagyományainkat úgy, hogy közben jóízű falatokat tudnak enni, és kiváló borokat tudnak inni.

Helyszín: Badacsony, kikötő
Időpont: 2017. június 9-10.

A rendezvény legfőbb célja a halfogyasztás népszerűsítése Forrás: Táfelspicc/Origo

XIX. Eperfesztivál

A Dunakanyar egyik legszebb falujában, Tahitótfaluban immár 19. alkalommal rendezik meg az Eperfesztivált. Ilyenkor itt minden az eper körül forog, megtaláljuk mindenféle formájában az epres méztől az eperpálinkáig. De van itt más is, kürtőskalács, sparhelten sült lepény, játszóház, jó muzsika és ördögszekeres kézműves vásár, minden, ami egy jóízű és jókedvű tavaszi családi fesztiválhoz kell. Festői helyszín nem utolsósorban, a Dunakanyarban, a Szentendrei-szigeten.

Helyszín: Tahitótfalu, a tahi hídfő melletti füves terület
Időpont: 2017. június 9-11.

Ilyenkor itt minden az eper körül forog Forrás: Thinkstock

Háromlábú fesztivál: bográcsos ételek főzőversenye

12 órától az előzetesen regisztrált főzőcsapatok elhelyezkedése történik meg a helyszínen, a baráti társaságok, civil egyesületek nekiveselkednek a bográcsozásnak. A nézők szórakoztatásáról az alábbi fiatal zenészcsapatok gondoskodnak: Jazzy Cherry - jazzmelódiák nyári könnyedséggel, Operettmelódiák - Szűcs Péter Pál és Lázin Beatrix, a győri Nemzeti Színház művészeinek előadásában, Badacsony Kedély Egylet. A főzőverseny eredményhirdetése 17.00-kor lesz.

Helyszín: Balatongyörök, Szépkilátó
Időpont: 2017. június 10.

Baráti társaságok, civil egyesületek nekiveselkednek a bográcsozásnak Forrás: Youtube

XXIV. Fazekas-találkozó Népművészeti Kiállítás és Kirakodóvásár

Program: Sümegprága Aranyalma Óvoda műsora, Gyenesdiási Dalárda és a Gyenesi Négyes, Bokréta Népdalkör, Domonkos Béla bábművész előadása, Mézengúzok Gyerekzenekar, „Huncut szemek" Tánccsoport, „Salla" Néptáncegyüttes, Somló Banda. Pónilovaglás, népi fajátékok.

Helyszín: Sümegprága, Sportcentrum
Időpont: 2017. június 11.

Fazekastalálkozó Népművészeti Kiállítás és Kirakodóvásár Forrás: sumegpraga.utisugo.hu

Dj Mahogany a Doblo Borbárban

A Doblo Borbár az elsők között tette le Budapesten a mai modern borbárok alapköveit. Több mint 9 éve működik a VII. kerület szívében, a Gozsdu udvar közvetlen szomszédságában. A legszebb borbár címet minden bizonnyal az ötméteres belmagasságával és a pucolt téglával borított falaival nyerte el, mely így egyszerre ötvözi a New York-i loftok és a klasszikus borospincék hangulatát. A borbárban havonta két alkalommal rendhagyó módon nem az élő zenéé a főszerep. Június 15-én és 29-én 20:30-tól a budapesti éjszakák emblematikus és lenyűgöző alakja, Dj Mahogany pörgeti a korongokat, aki néhány évvel ezelőtt Brooklynt hagyta ott Budapest kedvéért. Repertoárjában megtalálhatók a soul- és a popklasszikusok éppúgy, mint a posztmodern jukeboxdallamok.


Helyszín: Budapest, Doblo Borbár
Időpont: 2017. június 15. és 29. 20:30

Dj Mahogany Forrás: Doblo Borbár

Demjén Ferenc a Budapest Parkban

Mindenki „Demjén Rózsijának" olyan kultikus slágereket köszönhetünk, mint a Jégszív, a Hogyan tudnék élni nélküled vagy a Honfoglalás. Hiába töltötte be tavaly a hetvenet is, fáradhatatlanul és a régi erővel járja az országot több ezreket megmozgató koncertjeivel, legközelebb pedig június 23-án, a Budapest Parkban találkozhatunk vele. Demjén Ferenc előtt Zävodi és a Berkes Bänd játszik.

Helyszín: Budapest, Budapest Park
Időpont: 2017. június 23.

Budapest Park Forrás: Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.