Elhunyt Ezüst György, festőművész

halál festőművész Ezüst György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
83 éves korában elhunyt Ezüst György, híres magyar festőművész. A művészvilág és az ország fájdalommal búcsúzik tőle.

Ezüst György hosszas betegeskedés után, szerdán éjjel hunyt el. Munkássága nagyon híres volt, 1962-ben Munkácsy-emlékplakettet, 1963-ban Szeged város díját, 1967-ben Medgyessy-emlékérmet kapott.

Elhunyt Ezüst Gyögy, világhírű magyar festő
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Tanulmányait az egri tanárképzőn kezdte, majd a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult tovább. Olyan mesterektől leshette el a szakma fortélyait, mint Jakuba János, aki az Iparművészeti Főiskola főigazgató-helyettese volt.

Több európai galériában is megmutatta az alkotásait, de a Magyar Nemzeti Galériában és a békéscsabai múzeumban is vannak kiállított festményei - írta meg a Blikk.

Gyászhír! Meghalt Prodigy

Prodigy éppen Vegasban turnézott, de az egyik koncertje után kózházba szállították krónikus betegsége, a sarlósejtes vérszegénység szövődményeivel. Sajnos már nem tudtak segíteni rajta. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.