Sylvester Stallone 71 éves lett: a mélyről indult, de a csúcsra jutott

Forrás: AFP -
Sylvester Stallone
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sylvester Stallone rendkívül sikeres lett, de sokat kellett tennie azért, hogy a nevét a világon mindenki ismerje. Még pronófilmben is szerepelt, hogy pénzhez jusson, és megvalósíthassa álmát.

A világon mindenki ismeri Sylvester Stallone nevét, hiszen híressé vált a Rocky és a Rambo filmjeivel is. Elképesztően tehetséges színészként tartják számon, de forgatókönyvíróként sem utolsó. Hatalmas sztár, de életének kezdete nagyon keserves volt. 1946. július 6-án született New York Cityben, szülei házassága azonban szétesett ő pedig 5 éves koráig nevelőotthonban élt. Társai állandóan csúfolták, mivel születésekor megsérült az arcidege, ami miatt a szemhéja rángatózott, szája legörbült és hadarva beszélt.

Sylvester Stallone 71 éves lett Forrás: AFP

Később ugyan ikonikussá vált az arckifejezése, de akkoriban nem értékelte annyira, hogy folyamatosan a gyerekek céltáblája volt. Később a szigorú apjához, majd az anyjához került, és

mindent megtett azért, hogy pénze legyen: oroszlánketreceket takarított az állatkertben, pizzafutár lett,

majd biztonsági őr egy áruházban, végül jegyszedő a moziban.

Filmes karrierjét 1970-ben egy pornófilmmel kezdte el,

majd 1971-ben érte el az első kisebb sikert, beválogatták őt egy kis szerepre Woody Allen Bananas című filmjébe.

A karrierje akkor indult be, amikor megírta a Rocky forgatókönyvét, és olcsón eladta egy stúdiónak.

Okos volt, mert főszerepet kért a filmben és még részesedést is a bevételekből. A legjobb film Oscar-díjára jelöltek, Stallonét pedig nevezték a forgatókönyvíró és főszereplő kategóriában is. Sylvester Stallone sztár lett, újabb szerepeket kapott, jött a Rocky II., III., IV., majd a Rambo háromszor is, óriási sikerrel. Stallone szabadidejében festéssel is foglalkozik, valamint egy étteremlánc résztulajdonosa lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.