Meghalt Schubert Éva

Forrás: budapest.hu/Majtényi Mihály -
Schubert Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala sajtóközleményben tudatta, hogy meghalt Schubert Éva. A színésznő 86 éves volt.

"A kiváló magyar színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, a színpadon és filmvásznon nyújtott felejthetetlen alakításáért, a fővárosi színházakban folytatott több évtizedes színészi pályája elismeréséül kapta meg 2008-ban a Budapest díszpolgára elismerést. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti" - írják a közleményben.

Forrás: budapest.hu/Majtényi Mihály


Schubert Éva a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1955-ben szerzett diplomát, 1958-tól 1978-ig a Vígszínház tagja volt, majd a Játékszínben és a soproni Petőfi Színháznál játszott. Színházi szerepei mellett sok játék- és tévéfilmben játszott, népszerű szereplője volt a Szomszédok című sorozatnak is.

82 évesen elhunyt Elsa Martinelli olasz színésznőhttp://www.life.hu/kult/20170710-82-evesen-elhunyt-elsa-martinelli.htmlSzombaton, Rómában hunyt el a legendás színésznő, Elsa Martinelli. 82 évesen távozott az élők sorából. KultOrigoIlyen az arca a 66 éves Anjelica Hustonnakhttp://www.life.hu/kult/20170707-anjelica-huston-66-eves-lett.htmlMa ünnepli 66. születésnapját Anjelica Hustn, Oscar-díjas színésznő. Így néz ki most! Kult--Durva fotók egy lepukkant motelbőlhttp://www.life.hu/kult/20170707-bizarr-fotok-keszultek-egy-lepukkant-motelbol.htmlAmikor belevágott az utazásba, még nem tudta, hogy milyen bizarr és hátborzongató helyre fog keveredni. KultOrigoSylvester Stallone 71 éves lett: a mélyről indult, de a csúcsra jutotthttp://www.life.hu/kult/20170706-sylvester-stallone-71-eves-lett.htmlSylvester Stallone rendkívül sikeres lett, de sokat kellett tennie azért, hogy a nevét a világon mindenki ismerje. Még pronófilmben is szerepelt, hogy pénzhez jusson, és megvalósíthassa álmát.KultAFPEszenyi Enikőt kritizálja volt kollégája, Néder Pannihttp://www.life.hu/kult/20170706-eszenyi-enikot-kritizalja-volt-kollegaja.htmlEszenyi Enikő volt kollégája, Néder Panni Facebook-oldalán mondta el véleményét a Vígszínház igazgatójáról. Több közös munka után fogalmazta meg sorait, ami nagyon éles kritika: a színházi rendező megalázónak és méltatlannak tartja azt, ahogy Eszenyi bánt vele. KultOrigoFotósorozat készült háborús veteránokról (18+)http://www.life.hu/kult/20170705-fotokon-a-hazatero-haborus-veteranok.htmlManapság egyre több a világban a háború, az erőszak, melynek következtében rengetegen vesztik életüket. De mi van azokkal, akik ha nem is sérülésmentesen, de túlélnek egy háborút? Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.