2017-től jönnek a Dzsamalok és az Adeodáták

2017 utónevek keresztnevek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években is voltak meglepő utónevek, de 2017-től már olyan neveket is kaphatnak a gyerekek, amiket ki sem tudunk ejteni rendesen. 

Napvilágra kerültek a frissen bejegyzett utónevek, amelyeket már bárki boldogan adhat a kisbabájának. Vannak köztük egész jól hangzó nevek is, de némelyiket még egy halnak se adnánk, nemhogy egy embernek.

A 2017-ben engedélyezett utónevek némelyikét még kimondani is nehéz Forrás: Thinkstock

Az új nevek közül néhány inkább valamilyen betegség latin megfelelőjéhez hasonlít: lányok esetében az Ifigénia, Immakuláta, a Kandida vagy a Psziché, fiúknál pedig a Karion vagy a Krizosztom. Vannak misztikusan csengő elnevezések is, például Jukundusz, Góvinda, Modesztusz, Zuriel, Agrippína, Külliki, vagy Pompónia.

Ha érdekel milyen egyéb utóneveket választhatsz még a születendő gyermekednek, kattins ide a teljes névlistáért.

Brájen, Frodó vagy Búzavirág - Szerinted melyek a legbénább nevek?

A Kovács Pistikék és Szabó Erzsikék kora lejárt - a jövő a Dzsúlióké, Gandalfoké vagy éppen Kalpavalliké, már ami a legifjabb generáció keresztneveit illeti. Íme, a Life.hu szubjektív toplistája: a legfurább utónevek lajstroma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.