Brigitte Bardot Pamela Anderson fürdőruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már látható a mozikban a Baywatch, ami az egykori sikersorozatot gondolta újra filmvásznon —de természetesen azok a bizonyos piros fürdőruhák megmaradtak ebben a verzióban is atökéletes testű lányokon-fiúkon. Ez pedig kiváló alkalmat szolgáltatott számunkra, hogy listáragyűjtsük a mozi legikonikusabb hasonló ruhadarabjait!

És Isten megteremté a nőt (1956)

Sokan nem tudják, de a bikini nem volt ám mindig ilyen divatos viselet a strandokon, csak a 20. század közepén vált ismertté. A közkedveltségét pedig sok minden mellett Brigitte Bardot-nak is köszönheti.

A francia szőkeség ugyanis már az első, filmszerepében is egy bikinis lányt játszott (A normann fogadó), de aztán igazán az És Isten megteremté a nőt című kultuszfilmben szeretett bele a világ. Ahol persze bikiniben pózolt, a nézők meg csorgatták a nyálukat. Joggal.

Dr. No (1962)

Hollywood máig leghíresebb bikinijét Ursula Andress hordta, méghozzá Bond-lányként: a 007-
es ügynököt nyűgözte le benne első pillantásra, a tenger habjaiból kiemelkedve. Természetesen a sikert nem csak a csinos fürdődressznek, hanema bomba alakjának is köszönheti, hiszen mire megyünk egy szexi bikiniel, ha nincs mellé egy szexi szépség aki viselheti?

Hogy mennyire ikonikussá vált ez a jelenet, azt jól mutatja, hogy évtizedekkel később Halle Berry egy másik Bond-film hasonló szituációjában egészen hasonló fürdőruhában volt látható.

Lolita (1962)

Az első találkozás Stanley Kubrick klasszikus filmjében (és az alapjául szolgáló Nabokov-
regényben) is meghatározó: a főszereplő középkorú férfi itt veszti el egyből a fejét, megpillantva a kertben napozó „nimfácskát".

Ez nem meglepő, hiszen a kisasszony valóban nagyon csábítóan fest fürdőruhában, éppen ezért nem meglepő, hogy a férfi azonnal kivette a szobát, csak hogy a közelében lehessen.

A Jedi visszatér (1983)

Oké, Leia hercegnő nem strandolásra használta, de az akkor is egy bikini, méghozzá aranyból!
Jabba fogságában, láncra verve viselte Carrie Fisher, és hogy ez a jelenet hány generáció
fantáziáját fogta meg, azt jól tudhatjuk a Jóbarátokból is.

Casino Royale (2006)

Természetesen nem csak női fürdőruhákat válogattunk a listánkra, noha olyanból sokkal több
híres akadt azért a filmvásznon. De a legújabb James Bond, Daniel Craig is produkált már
híres vízből kiemelkedős jelenetet, méghozzá egy hetyke, kék, feszülős fürdőnadrágban.

Borat (2006)

Ha valaki nem látta a Boratot (az nézze meg!), az is biztosan látott olyan képet, amin Sacha
Baron Cohen abban a teljesen lehetetlen, neonzöld, vállpántos(!) férfitangában feszít, kazah
tévériportert játszva. Az alábbi klipben ugyanennek egy piros verziójában látható (és jaj, nem
csak ő...), méghozzá egy kazah Baywatch-paródia keretein belül.

Baywatch (2017)

Már nem David Hasselhoffról és Pamela Andersonról szólnak a piros rucis vízimentők
tengerparti kalandjai, de az újakon sem mutat kevésbé jól az oly közismert szerelés.

A filmváltozatban többek között Zac Efron, Dwayne Johnson, Alexandra Daddario és Kelly Rohrbach feszít bennük. De azért David Hasslehoff és Pamela Anderson is felbukkan ám!

Bordavillantással tarolnak a legszexibb sztárok: Fotók!

Elképesztő, hogy a karcsúság jegyében már mindenfélét kitalálnak: a legnagyobb sztárok mostanság a bordáikat villantják meg a közösségi oldalakon: Fotók!

50 éves a brit macsó: Jason Statham legemlékezetesebb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20170725-jason-statham-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlBizony, a mai napon már a mindig fitt, kőkemény arcélű és borostájú brit akciósztár is betölti az 50. életévét, mi pedig ebből az alkalomból sorra vettük az egymásra a legtöbb esetben meglehetősen hasonlító, a karrierje szempontjából meghatározó mozis karaktereit. KultOrigo19 érdekesség Pókemberről és a legújabb filmjérőlhttp://www.life.hu/kult/20170720-19-erdekesseg-pokemberrol-es-a-legujabb-filmrol.htmlMár látható a mozikban a Pókember: Hazatérés, ami az egyik legnépszerűbb szuperhős karakterét helyezi teljesen új filmes alapokra. Ebből az alkalomból pedig kicsit utánajártunk Pókembernek, és a legújabb mozifilmje kulisszatitkainak is. Kult--Quentin Tarantino filmet készít Sharon Tate brutális meggyilkolásáról?http://www.life.hu/kult/20170713-quentin-tarantino-filmet-keszit-sharon-tate-brutalis-meggyilkolasarol.htmlEgész Amerikát megrázta az 1969-ben történt brutális gyilkosság: Roman Polanski terhes feleségét gyilkolták meg Charles Manson hippivezér hívei. Számos módon feldolgozták már a tragédiát, de a hírek szerint most Quentin Tarantino kívánja vászonra vinni a sokkoló történetet. Kult--Filmhősök és a valóság egy helyen: Fotók! http://www.life.hu/kult/20170712-vicces-fotosorozat-a-filmfigurak-es-a-valosag-hataran.htmlOlykor mindenkinek vicces dolgok jutnak az eszébe, amiket szavakba önteni nagyon nehéz, megmutatni viszont annál könnyebb: Fotók! Kult--Dobó Kata szerepel a Budapest Noir című filmben: nagyon dögös - Fotó!http://www.life.hu/kult/20170629-dobo-kata-szerepel-a-budapest-noir-cimu-filmben.htmlDobó Kata is szerepel a Budapest Noir című filmben, melyet az azonos című Kondor Vilmos által írt regényből forgattak. Már ki is jött a film első előzetese, ami nagyon izgalmasra sikeredett, Kata pedig elképesztően dögös! KultOrigoSzívszorító magyar kisfilm készült az előítéletekről http://www.life.hu/kult/20170614-mucsi-zoltan-szereplesevel-keszult-magyar-kisfilm.htmlAz előítélet témájával foglalkozik egy magyar kisfilm, amely Mucsi Zoltán szereplésével került napvilágra. A videó hamar elkezdett terjedni a neten: szívhezszóló és nagyon tanulságos. KultFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.