Így él most Zemlényi Zoltán, a kultikus Hoppárézimi szerzője

Hoppárézimi! Zemlényi Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékeztk Hoppárézimire? Zemlényi Zoltánt 15 éves korában majdnem halálra gázolta egy Trabant. Kómába esett, szörnyű sérüléseket szenvedett, lebénult, mindent újra kellett tanulnia. Történetéről 1 évvel a baleset után könyvet írt Hoppárézimi címmel - amelyet a nyolcvanas években szinte mindenki elolvasott. Így él a ma már 47 éves háromgyerekes édesapa. Bevétele leginkább abból van, hogy a Deák téren árulja könyveit.   

"Két fiú után öt évvel ezelőtt született egy kislányom is. (...) Dolgoztam újságíróként a Mai Napnál, majd később az első internetes újságnál, de jelenleg a saját könyveim eladásából élek. Most jelent meg az ötödik, ez a Tenzi naplója, ami kivételesen nem rólam szól. A dédnagymamám, Cristen Hortensia 1896-ban, 84 évesen írta meg a visszaemlékezéseit. Amikor a fia, az én nagypapám meghalt, akkor találtam meg a naplót. Elolvastam, és zseniális. Imádnivaló a stílusa" – mesélte Zemlényi Zoltán a Borsnak.

"Sajnos nem is megy annyira (a könyvbiznisz) Azért panaszkodni nem akarok, mert csak nemrég jött ki. Mivel saját könyvről van szó, az árulásához könnyen megkaptam az engedélyt. Igaz, hogy a Facebook-oldalamon beszélek róla, de médiatámogatás nélkül kevesekhez jut el a híre. A velem nagyjából egykorúak vagy idősebbek még emlékeznek rám, a harminc alattiak közül már szinte senki. Talán ez a legnagyobb nehézség" - folytatta és hozzátette, abban bízik, hogy egy, az életéről szóló film valamikor elkészülhet. A forgatókönyvét már megírta, és pályázott vele.

Ők a legjobb csajok és pasik a Szigeten - Fotógalériahttp://www.life.hu/kult/20170812-ok-a-legjobb-csajok-es-pasik-a-szigeten-galeria.htmlAzon kívül, hogy ezer meg egy kulturális programon részt vehetünk, bulizhatunk és felszabadulhatuk a Szigeten, a rendezvény az ismerkedésnek is kedvez. KultOrigoMeghalt az eredeti Godzillát alakító japán színészhttp://www.life.hu/kult/20170808-meghalt-az-eredeti-godzillat-alakito-japan-szinesz-nakadzsima-haruo.htmlMeghalt 88 éves korában Nakadzsima Haruo, az első, 1954-es Godzilla-film címszerepét alakító japán színész.Kult--Meghalt Francesca Lowe híres brit grafikushttp://www.life.hu/kult/20170806-meghalt-6-honapos-terhesen-francesca-lowe-hires-brit-grafikus.htmlA fürdőszobában találtak rá holtan a híres brit művésznőre. Kult--37 évesen elhunyt Kovács Edit bokszolónő, nyolcéves kisfia talált ráhttp://www.life.hu/kult/20170804-37-evesen-elhunyt-kovacs-edit-bokszolono-nyolceves-kisfia-talalt-ra.htmlA fiatal kétszeres amatőr magyar bajnoki ezüstérmes bokszolónak a szíve adta fel a harcot. Edit egyedül nevelte nyolcéves kisfiát. Az egykori sportolót csütörtökön temették el Mátrafüreden. KultThinkstockMeghalt Sam Shepardhttp://www.life.hu/kult/20170801-meghalt-sam-shepard-amerikai-szinesz-es-dramairo.htmlCsütörtökön meghalt Sam Shepard amerikai színész és drámaíró – közölte a család az AP hírügynökséggel. A 73 éves művészt kentuckyi otthonában érte a halál. Kult--Meghalt Vásári Józsefhttp://www.life.hu/kult/20170804-meghalt-vasari-jozsef-szabaduszo-muvesz.htmlAugusztus 3-án váratlanul elhunyt Vásári József. A művész független filmek és klipek szereplője is volt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.