Vecsei H. Miklós Marton László ügye kapcsán tette közzé posztját

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
Marton László Vecsei H. Miklós metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vecsei H. Miklós egy fiatal színházcsináló nemzedék nevében írta le gondolatait egykori tanára, Marton László ügye kapcsán – nem ellene és nem mellette - írja a színhaz.hu. Vecsei, aki most Nemecsek Ernőt játssza a Vígszínházban A Pál utcai fiúkban, Marton László tanítványa volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és mindig is mesterének tartotta a rendező-tanárt. A fiatal művész Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait egykori osztályfőnöke ügyében.

"Ismeritek gondolataimat a #metoo jelenség kapcsán, ismeritek véleményemet ember és ember kapcsolatáról, a szexualitásról, nőkről és férfiakról. Tudjátok, hogy küzdök minden olyan történés és gondolat ellen, ami különbséget tesz ember és ember között, és megsérti az alapvető humánus értékeket. Tiszteletem azoknak a bátorságát, akik kiállásukkal erőt adnak azoknak, akik kimondásra váró fájdalmakat cipelnek életükben.

Ugyanakkor kötelességemnek tartom elmondani, hogy Marton Tanár Úr a mesterem, és több százan vagyunk, akik emberségünket, a színházba vetett hitünket és hivatástudatunkat köszönhetjük neki. Nem célom megvédeni őt a fájdalmas vádakkal szemben, de az ellene egyre növekvő indulat megszólalásra késztet. Félek, hogy a történések túl fognak mutatni a jó-ügyön, és a gyűlölet rombolni kezd, tönkre tehet teljes életeket, valamint a színházi életet magát. Ez nem szabad, hogy megtörténjen" - írja többek között.

Megszüntette a Vígszínház Marton László munkaviszonyáthttp://www.life.hu/kult/20171027-megszuntette-a-vigszinhaz-marton-laszlo-munkaviszonya.htmlA Vígszínház pénteken közleményt adott ki, amelyben tudatták, megszüntették Marton László munkaviszonyát. Kult--Fáy Miklós szerint Eszenyi Enikő tudott arról, hogy Marton László zaklatja a színésznőket http://www.life.hu/kult/20171025-fay-miklos-szerint-eszenyi-eniko-tudott-arrol-hogy-marton-laszlo-zaklatja-a-szinesznoke.htmlLevelet írt a Vígszínház bérleteseinek Eszenyi Enikő, amelyben az áll, hogy mindannyiukat megdöbbentették a hírek, és az alatt a 35 év alatt, amióta a Vígszínházban dolgozik, nem értesült Marton László szexuális zaklatásairól vagy ehhez hasonló esetekről. Fáy Miklós szerint Eszenyi Enikő tudott arról, hogy a főrendező zaklatja a színésznőket. A kritikus saját weboldalán tette hozzá a magáét a botrányos történethez: Kult--Közleményt adott ki a Vígszínház: Marton László lemondott főrendezői állásárólhttp://www.life.hu/kult/20171021-kozlemenyt-adott-ki-a-vigszinhaz-marton-laszlo-lemondott-forendezoi-allasarol.htmlElőbb oktatói tisztségét függesztette fel, most főrendezői állásáról is lemondott az immár többszörösen szexuális zaklatással vádolt Marton László. A Vígszínház közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk. Kult--Elhunyt az ismert magyar zenész, Prácza Zoltánhttp://www.life.hu/kult/20171018-elhunyt-az-ismert-magyar-zenesz-pracza-zoltan-basszusgitaros.htmlBalesetet szenvedett és elhunyt 67 éves korában Prácza Zoltán, basszusgitáros. KultThinkstockGyerekkori videón az Olsen ikrekhttp://www.life.hu/kult/20170930-gyerekkori-video-kerult-elo-az-olsen-ikrekrol.htmlA Bír-lak egykori színésze, John Stamos a sorozat új változata, a Fuller House kapcsán ásott elő egy 1989-es felvételt az eredeti forgatásról, amelyen az akkor hároméves Olsen ikrek is részt vettek. Kult--75 éves lett Halász Judit: így köszöntötte fel Eszenyi Enikőhttp://www.life.hu/kult/20171007-75-eves-lett-halasz-judit-kossuth-dijas.htmlHalász Judit Kossuth-díjas színésznő, énekesnő mosolygós, kedves egyéniségével, a gyerekekkel való kapcsolatteremtés különös képességével lopta be magát a közönség szívébe - szombaton ünnepli 75. születésnapját.KultFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.