Programajánló: a szalonnafesztiváltól az álmok világáig

fesztivál okoslotto2017 program előadás programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugyan megérkezett a hideg, azért az év legjobb programjairól ilyenkor sem kell lemondani. Sőt! Fesztiválok, előadások tömkelege várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyókat.

Garda Fesztivál

A garda - vagy más néven látott hal - milliószám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.

Időpont: 2017. november 3-5.
Helyszín: Tihany, Visszhang-domb

XVI. Tihanyi Gardália Forrás: gardafesztival.hu

V. Nagy Orfűi Szalonnafesztivál

Csapatok mérik össze erejüket a "disznófeldolgozás" terén. A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt készül, majd ezeket lehet kóstolni és értékelni. Kóstolás folyamata: a közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. Cél a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.

Időpont: 2017. november 4.
Helyszín: Orfű, Mecsek háza

Forrás: Shutterstock

Gárdonyi Túra a Pilisben

Az Egri csillagok nyomában a Pilisben - Kulturális túra az „Egri vár" makettjéhez. A rajt és a cél a Kiskevély sörözőben (Pilisborosjenő, Templom utca 3.) lesz, ahol a résztvevők - ha előzetesen kérik - egy adag bográcsgulyást fogyaszthatnak el majd. A túrázókat a rajtnál lila hagymás zsíros kenyérrel várják a rendezők. Táv: 7,2 km; szintidő : 3 óra. A túra résztvevői felmásznak a Nagy-Kevélyre a panorámáért, majd felkeresik az „Egri vár" makettjét. Feladat: a túra útvonalán elhelyezett táblákon Gárdonyi-regények szereplőinek a neve olvasható majd, ezek közül kell kiválasztani azokat a személyeket, akik nem szerepelnek az Egri csillagok című műben. A részvételi díj: 600 forint/fő, aki meleg ételt (bográcsgulyás) is kér, annak 1200 forint/fő. Jelentkezés ITT.

Időpont: 2017. november 5.
Helyszín: Pilis, rajt és cél a Kiskevély sörözőben (Pilisborosjenő, Templom utca 3.)

Kilátás a Pilisből a Dunakanyar irányába Forrás: Shutterstock

Falussy Lilla: Ricse, Ricse, Beatricse – Rock hórukk két felvonásban

Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll a rockmusical középpontjában, amely mostanra már rocktörténeti csemege. Nagy Feró évtizedeken keresztül folyamatosan meg tudott újulni, magas művészi színvonalon valósította meg zenei elképzeléseit. Személyisége alkalmas arra, hogy a magyar hőst, az egyszerű „nép fiát" tárja a nézők elé, aki öntudatosságával, hitével, tehetségével és született színészi képességeivel mindig átlépett az elé gördített akadályokon. A múlt rendszerben a Beatrice a titkosszolgálat által megfigyelt együttes volt, a Történeti Hivatal dokumentumainak tanúsága szerint folyamatosan jelentettek koncertjeikről, és figyelemmel kísérték a zenekar tagjainak életét. A műben elhangzanak a Beatrice emblematikus dalai, mint a Jerikó, Angyalföld, Nagyvárosi farkas, Motorizált nemzedék, Térden állva, Késő már és természetesen a későbbi slágerek, mint az Azok a boldog szép napok is.

Időpont: 2017. novemberben és decemberben
Helyszín: Budapest, Újszínház

Nagy Feró és Kurkó József Kristóf

Forrás: Újszínház

Álomutazók

Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért. Magyarország legismertebb színészei és énekesei egy színpadon, minden idők legnagyobb magyar színpadi produkciója, egyedülálló látványvilág, fantasztikus alkotók, az év legjobb slágerei – csak egyetlen egyszer lesz látható! Ne maradj le róla!

Időpont: 2017. december 26-27.
Helyszín: Budapest, BOK Csarnok

Szabadulj, ha tudsz!

Hétvégi programot keresel? Szívesen kapcsolódnál ki barátaiddal együtt? A bátrakat és a rejtvények rajongóit 60 percre összezárnak egy szabadulószobába, ahonnan ki kell szabadulni. Nyugi, senki nem lesz életveszélyben, mindössze jó pár logikai feladatot kell megoldani, és csapatmunkában összedolgozni, hogy sikerüljön a küldetés! Keresgélj a Szabadulószobák Éjszakája honlapján, és foglalj időpontot!

Forrás: Szabaduloszobak
Moziba csábítanak és ölnek: a filmvászon legbrutálisabb sorozatgyilkosaihttp://www.life.hu/kult/20171020-sorozatgyilkosok-a-filmvasznon.htmlMár a hazai mozivásznakon szedi sorban áldozatait a skandináv krimik egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa a Hóember című filmben - ez alkalomból pedig listára gyűjtöttük azokat a kollégáit, akikre gondolva máig kiráz minket a hideg. Kult--Zac Efron 30 éves: egy kölyökképű karrier legfontosabb állomásaihttp://www.life.hu/kult/20171017-zac-efron-30-eves-ime-a-legjobb-filmjei.htmlNoha még mindig inkább úgy gondolunk rá, mint egy helyeske fiatal srácra, aki épp csak maga mögött hagyta a tinisztárságot, Zac Efron 2017. október 18-án már a harmadik X-et is betölti. A legemlékezetesebb szerepeit összegyűjtő videós összeállításunkból pedig kiderül: jóval több ő bizony már most is, mint egykori tinisztár. Kult--Csoda korban élünk: színészek meséltek a színházi darab premierje utánhttp://www.life.hu/kult/20171010-thalia-szinhaz-csoda-korban-elunk-cimu-darabjanak-premierje-utan-a-szineszek-meselnek.htmlAz írók mindig gyanúsak, de ilyen gyanúsak még sohasem voltak... A Thália színház Csoda korban élünk című darabjának premierje után beszélgettünk a színészekkel. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoŐfelsége moziba megy: angol királynők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20171002-kiralynok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik a Viktória királynő és Abdul című filmet, amiben a remek angol színésznő, Judi Dench alakítja a legendás 19. századi angol uralkodónőt. Híres királynőből pedig volt több (sőt van) is az angoloknak a történelem során, és előszeretettel készítettek róluk filmeket - mi pedig összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. Kult--Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves letthttp://www.life.hu/kult/20170925-michael-madsen-60-eves-lett.htmlA mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük. Kult--Tom Hardy 40 éves - Hollywood angol szívtiprójának legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170918-tom-hardy-legemlekezetesebb-szerepei.htmlA napokban ünnepelte jubileumi, negyvenedik születésnapját Tom Hardy, aki angol szépfiúból lett hollywoodi sztár, és aki hiába szeret minden szerepében morcosan morogni, mégis a legkülönfélébb figurákat képes eljátszani, ráadásul emlékezetes módon. A jeles alkalomból a legfontosabb szerepeiből válogattunk, videók kíséretében. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.