Hrutka Róbert majdnem megsüketült

Forrás: Facebook/Hrutka Róbert -
süketség zene hallás Hrutka Róbert gyerekkor koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hrutka Róbert ma az egyik legtöbbet foglalkoztatott könnyűzenész. 25 éves zenei pályafutása alatt több mint kétszáz nagylemez megszületésénél volt jelen. Hol zenészként, máskor mint zeneszerző vagy producer. Ezernél is több reklámhoz és több tucat filmhez írt zenét, de csak kevesen tudják róla, hogy szinte az is csoda, hogy egyáltalán hall.

Kisgyerekként rendszeresen apró tárgyakat dugdostam a fülembe, ezért állandóan be volt gyulladva. A baj már akkora volt, hogy műteni kellett mindkét fülemet, mert megindult egy végzetesnek tűnő csontosodás. Szerencsére időben léptek az orvosok, de így is újra kellett tanulnom beszélni" – meséli Hrutka Róbert, aki máig emlékszik arra, mit mondott neki az orvos az utolsó ellenőrző vizsgálatkor: nagyjából rendben a hallása, ennél jobb már nem lesz. Normálisan lehet így élni, legfeljebb nem lesz belőle zenész!

Hrutka Róbert majdnem megsüketült Forrás: Facebook/Hrutka Róbert

Hrutka Róbert zenei munkássága szerencsére rácáfolt az orvosra.

Hrutka Róbert az elmúlt 25 évben több mint kétszáz nagylemez megszületésénél volt jelen. Hol zenészként, máskor mint zeneszerző vagy producer. Szinte nincs olyan zenei stílus, amiben ne próbálta volna ki magát – sikerrel. Ezernél is több reklámhoz szerzett zenét – némelyikük pedig nem csupán összeégett egy márkával, de olyan kultikus alkotások születtek, amelyek generációk zenei emlékképeit határozták meg.

Több tucat mozifilmhez írt cseppet sem tucat zenét. Az ő dallamai hallhatók a Magyar vándor, a Lora, a Valami Amerika 2. és legutóbb a Kincsem képkockái alatt is. Írt albumot Für Anikónak, Udvaros Dorottyának és Tompos Kátyának, emellett rendszeresen szervez emlékesteket, ahol az ő hangszerelésében szólalnak meg Cseh Tamás ikonikus dalai.

A fiatal, sikeres zeneszerző pályájának állomásait december 2-án a Budapest Kongresszusi Központban ismerhetik meg az érdeklődők, ahol egy nagyszabású szimfonikus koncert keretében ünnepli a sikeres zenész 25 éves alkotói jubileumát. Barátai, Für Anikó, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya, valamint Roy társaságában, szimfonikus hangszerelésben eleveníti fel hihetetlenül gazdag életművének legfontosabb darabjait. Az est természetesen nem lenne teljes, ha kimaradna Jamie Winchester, akivel Hrutka Róbert hét éven át a legnagyobb zenei sikereit aratta. Az Írországban élő zenész nyolcévnyi szünet után csatlakozik ismét egykori társához.
Moziba csábítanak és ölnek: a filmvászon legbrutálisabb sorozatgyilkosaihttp://www.life.hu/kult/20171020-sorozatgyilkosok-a-filmvasznon.htmlMár a hazai mozivásznakon szedi sorban áldozatait a skandináv krimik egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa a Hóember című filmben - ez alkalomból pedig listára gyűjtöttük azokat a kollégáit, akikre gondolva máig kiráz minket a hideg. Kult--Zac Efron 30 éves: egy kölyökképű karrier legfontosabb állomásaihttp://www.life.hu/kult/20171017-zac-efron-30-eves-ime-a-legjobb-filmjei.htmlNoha még mindig inkább úgy gondolunk rá, mint egy helyeske fiatal srácra, aki épp csak maga mögött hagyta a tinisztárságot, Zac Efron 2017. október 18-án már a harmadik X-et is betölti. A legemlékezetesebb szerepeit összegyűjtő videós összeállításunkból pedig kiderül: jóval több ő bizony már most is, mint egykori tinisztár. Kult--Csoda korban élünk: színészek meséltek a színházi darab premierje utánhttp://www.life.hu/kult/20171010-thalia-szinhaz-csoda-korban-elunk-cimu-darabjanak-premierje-utan-a-szineszek-meselnek.htmlAz írók mindig gyanúsak, de ilyen gyanúsak még sohasem voltak... A Thália színház Csoda korban élünk című darabjának premierje után beszélgettünk a színészekkel. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoŐfelsége moziba megy: angol királynők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20171002-kiralynok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik a Viktória királynő és Abdul című filmet, amiben a remek angol színésznő, Judi Dench alakítja a legendás 19. századi angol uralkodónőt. Híres királynőből pedig volt több (sőt van) is az angoloknak a történelem során, és előszeretettel készítettek róluk filmeket - mi pedig összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. Kult--Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves letthttp://www.life.hu/kult/20170925-michael-madsen-60-eves-lett.htmlA mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük. Kult--Interjú Bíró Lajos séffel: A jó ételek vonzzák a turistákathttp://www.life.hu/kult/20170913-interju-biro-lajos-seffel.htmlA gasztronómiai különlegességekre fogékony ínyencek szemében ő nem egy televíziós főzőműsor zsűritagja, hanem a hazai szakácsművészet egyik legenergikusabb és legkülöncebb képviselője, aki nem ismer kompromisszumot, ha minőségről van szó. Idén ősszel a sárvári Spirit Hotelben meghívott vendégszakácsként Bíró Lajos egy vérbeli, magyaros menüsorral kényezteti el a vendégeket. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.