Programajánló a november 18-ai hétvégére

hétvége okoslotto2017 mikulás November programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November közepére megérkeztek a mínuszok, de ettől még nem kell csüggedned! Számos olyan program vár a hétvégén, amely valósággal felmelegíti a tested és a lelked egyaránt.

Mikulásfalva

Meglátogathatjátok a Szeretetpostát, ahova minden évben ezer és ezer levél érkezik, hogy rápecsételjék az adventi pecsétet. Küldhetsz Te is innen levelet szeretteidnek, családodnak.
Az udvar hátsó részében játszadoznak a „Szánhúzó Szarvasok". A Csillagjáró Szán is itt található, mely csodákra képes, hiszen egyetlen éjszaka alatt eljut a világ összes jó gyermekéhez. Nagykarácsonyban ezek után is még számos apró és nagyobb csodahelyszín vár. Látogass el a manók kedvenc helyére, a játékok birodalmába a Játszóházban, és az Ugráldában felülhetsz a Mikulás kisvonatára.

Időpont: 2017. november 5 – december 20.
Helyszín: Nagykarácsony, Petőfi Sándor utca 14.

Mikulásfalva Forrás: Facebook/Mikulásfalva

Örkényi Téli Forralt bor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár

A modern plázák árutömegéből kiszakadva egy kicsit visszarepülhetünk egy régi hangulatú vásári kavalkádba, ahol az árusok dallamosan csalogatják a mézeskalács és törökméz portékáikhoz a tömött bukszájú, alkudozni kívánó népeket. A Forralt bor Fesztiválon több ezer kézműves termék közül válogathatunk, illetve kihirdetik a fesztivál legjobb forralt borát is. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

Időpont: 2017. november 17-19.
Helyszín: Örkény, városközpont és városi piac

Megkezdődött a forraltbor-szezon Forrás: Shutterstock

Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár

Ismét elérkezett az év legszebb ünnepi időszaka, amikor környezetünket és lelkünket is díszbe öltöztetve sokkal inkább odafigyelünk egymásra. A Városháza parkban megrendezett Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idén küldetésének választotta, hogy felhívja a figyelmet arra, miként lehet családban, közösségben felelősséggel és szeretetben élni.

Időpont:2017. november 17-27.
Helyszín: Budapest, Városháza park

Advent Budapesten - téli fesztivál a Városháza parkban Fotó: Geberle Berci

Vonyarcvashegyi disznótoros és kolbásztöltő verseny

A hagyományok ápolásával és természetesen finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinkával kezdhetjük, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel. Hurka, kolbász, sült császár, savanyúság vagy toros káposzta a kóstoló kínálata.

Időpont:2017. november 18.
Vonyarcvashegy, Rendezvénytér

Vonyarcvashegyi disznótoros és kolbásztöltő verseny Fotó: Pálfi Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.