Programajánló – március elejétől

opera színház fesztivál gasztronómia program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei tél ugyan jócskán elhúzódik, de az biztos, hogy február végén, március elején-közepén nem fogunk unatkozni. Nem hiszed? Megmutatjuk!

Eger-Szekszárd Bikavér párbaj

Az Egri és a Szekszárdi borvidék idén is megrendezi a Bikavér Párbajt, hogy közösen mutassák be a két borvidék egyedi stílusú bikavéreit. 2018-ban is sétáló kóstoló keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a különböző évjáratú, kékfrankos alapú házasításokkal, amelyeket személyesen a borászok mutatnak be. Valamint ismét vásárolhatnak limitált mennyiségben a délutáni szakmai sétáló kóstolóra jegyeket azok, akik inkább a kora délutáni órákban szeretnének kóstolni a sommelier-ekkel és borkereskedőkkel együtt.

Időpont: 2018. március 2.
Helyszín: Budapest, Corinthia Hotel Budapest

Ízleld meg az Egri és a Szekszárdi borvidék Bikavéreit Forrás: Shutterstock

Talpra magyar!

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját egy látványos rockmusicallal ünnepelhetjük meg. Új szemszögből ismerhetjük meg a történelmi eseményt többek között Kiss Ramóna, Détár Enikő, Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Varga Miklós, Vastag Tamás és még sok más ismert művész játékában. Az első rész 1849. januárjától március 15-ig, a forradalom első évfordulójáig tart. A debreceni színházban játszódik. Jellasics és Windisch-Grätz elfoglalja Pestet, a kormány és a Nemzeti Színház társulata Debrecenbe költözik, menekül...A szegedi színházban játszódó második rész 1849 júliusának három hetét öleli fel. Az oroszok már Debrecent fenyegetik, Pest újra ostrom alatt. A kormány, a debreceni valamint a pesti színészek is kénytelenek Szegedre tenni a székhelyüket... A darab rendezője Szurdi Miklós, aki Topolcsányi Laurával közösen egyben a darab írója is.

Időpont: 2018. március 15.
Helyszín: Budapest, Papp László Budapest Sportaréna

Talpra magyar - Varga Miklós, Oláh Ibolya, Kiss Ramóna és Vastag Tamás is szerepel az előadásban Forrás: Papp László Budapest Sportaréna

Szoboszlói Toros Napok

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát az idei évben is. A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett. Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben!

Időpont: 2018. március 15-17.
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István Park

A fesztiválon számos népi és táj jellegű ételt kóstolhatsz meg Forrás: hajduszoboszlo.hu

Bolondok grófja

A pesti idős, dúsgazdag bankár válaszút elé állítja fiát. Lehet belőle bankár, politikus, amit csak akar, és átad neki egy kisebb vagyont. Koromfi Árpád azonban inkább egy kastélyt szeretne vidéken, ahol elgazdálkodhat, nem kell a zűrzavaros életpályák egyike sem. Vásárol is egyet magának, rendkívül jutányosan – de ennek a nagy kedvezménynek ára van. A kastély új tulajdonosának meg kell tartania a személyzetet és a házban élő fiatal grófkisasszonyt. Koromfi a kastélyba érkezve kénytelen szembesülni vele: a személyzet egytől-egyig bolondokból áll. A grófkisasszony pedig nem hajlandó beszélni, csak énekel. A fiatal, új tulajdonos nem hagyja magát, felveszi a harcot a bolondokkal... Jókai egyik késői műve rendkívül szórakoztató vígjáték, egyes elemeiben már a huszadik század abszurd színházának elemei fedezhetők fel.

Zenéjét Erkel Elek írta, a több mint száz évvel ezelőtti bemutató óta nem láthattuk magyar színpadon. Igazi színházi és irodalmi csemege az Újszínház bemutatója. A parádés szereposztás pedig garantálja a kellemes, tartalmas estét.

Időpont:2018. március 23.
Helyszín:Budapest, Újszínház

Almási Sándor és Gregor Bernadett - Újszínház: Bolondok grófja Forrás: ujszinhaz.hu

Salome - Operabemutató

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei nyár lehengerlő operabemutatójában, mely Salome egyszerre ártatlan, morbid és tragikus történetét varázsolja színre. Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos" Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy az operaszínpadon Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult; Gustav Mahler egyenesen „napjaink egyik legfontosabb műveként" emlegette a századelőn a darabot. A legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Rost Andrea pályája során először mutatkozik be. A világszerte ismert szoprán énekesnő a 2016-ban bemutatott Otello című operában nyújtott varázslatos Desdemona-alakítása után tér vissza a szigeti színpadra, de az előző évad A trubadúr című nagysikerű operabemutatójának Azucenája, a neves mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó is újra látható, ezúttal Heródiás szerepében. A Magyar Állami Operaház zenekarát Kocsár Balázs vezényli.

Időpont: 2018. június 22 és 24.; 21 óra
Helyszín:Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Rost Andrea Forrás: Dobos Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.