Négy magyar fényképész munkája került a legjobbak közé Sony World Photography Awardson

Fotó: Gárdi Balázs/Sony World Photography Awards -
fotós magyar fényképész Sony World Photography Awards
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Sony World Photography Awards szakmai zsűrije négy magyar fotográfus pályaművét juttatta tovább a verseny legjobb 50 fotója közé a Professzionális és Nyílt kategóriákban: Gardi Balázs, Hartyányi Norbert, Radisics Milán és Kégl Imre munkái kaptak elismerést.

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Sony World Photography Awards-ot, melyen példátlanul sok fotós indult. Mintegy 320 000 fényképész adta le nevezését a világ több mint 200 országából. A fotóversenyen négy fő kategórába jelentkeztek a fotósok: Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz.

Gárdi Balázs munkája Fotó: Gárdi Balázs/Sony World Photography Awards

A Professzionális versenyben két magyar fényképészt emeltek ki magas színvonalú, 5-10 fotóból álló munkájukért, mindkettőjüket a Sport kategóriában alkottak maradandót. Gardi Balázs egy zsúfolt buzkashi mérkőzés dinamikus jeleneteiről készített felvételeket az afganisztáni Dawlatabadban, Hartyányi Norbert pedig egy műugró légi táncának mozdulatait örökítette meg egy magával ragadó sorozatban.

Hartyányi Norbert egy műugró légi táncának mozdulatait örökítette meg Fotó: Hartyányi Norbert/Sony World Photography Awards

A Nyílt versenyen képei között is van magyar érdekeltség, Radisics Milán munkája került a döntőbe. A fényképész egy lenyűgöző látképet készített Budapest legrégebbi műjégpályájáról, a Városligeti Műjégpályáról.

Radisics Milán enyűgöző látképet készített Budapest legrégebbi műjégpályájáról, a Városligeti Műjégpályáról Fotó: Radisics Milán/Sony World Photography Awards

A távolból a korcsolyázó emberek kis alakokká válnak, így a képek főszereplői a jelenlevők jégre vetett árnyékai lesznek. A fotós munkáját nemcsak ebben a kategóriában érte dicséret, a verseny zsűrije a munkáit a világ legjobb 50 alkotása közé sorolták. ahogy Kégl Imre munkáját is.

Kégl Imre munkája Fotó: Kégl Imre/Sony World Photography Awards

A Nyílt kategória nyerteseit március 20-án, a végső győztest, valamint a Professzionális verseny díjazottjait április 19-én jelentik be.

Programajánló – március elejétőlhttp://www.life.hu/kult/20180227-programajanlo-feburar-28.htmlAz idei tél ugyan jócskán elhúzódik, de az biztos, hogy február végén, március elején-közepén nem fogunk unatkozni. Nem hiszed? Megmutatjuk! KultOrigoAmikor a legfontosabb hiányzik: eltűnt gyerekek a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20180226-eltunt-gyerekek-a-moziban.htmlMár játsszák a hazai mozik a Szeretet nélkül című, hihetetlenül erős és megrázó filmet, amelyben egy válófélben lévő házaspár kisfia szökik meg, és indul utána kétségbeesett keresés. A felkavaró témát már sokszor és sokféleképpen feldolgozták filmvásznon, most a legemlékezetesebbek közül válogattunk. KultOrigoA Thália színház kelti életre a híres klasszikust, Oscarthttp://www.life.hu/kult/20180226-a-thalia-szinhaz-oscar-cimu-eloadasan-jartunk.htmlA Thália színház Oscar című darabjának bemutatóján jártunk, ahol jókedvből - kétségkívül - nem volt hiány. KultOrigoDiana hercegnő élete végén készült magnószalagok nyomán ír színdarabot James Clementshttp://www.life.hu/kult/20180226-diana-hercegno-utolso-napjaiban-keszult-magnoszalagok-nyoman-ir-szindarabot-james-clements.htmlSzíndarab készül Diana hercegnő utolsó napjairól, melyet New Yorkban mutatnak be, de Londonban is játsszák majd. A mű alapját azok a magnószalagok és az azokból készült könyv képezik, amelyeken Diana mesél házasságáról és a királyi családdal töltött napjairól. Kult--Oscar 2018: a szakértő reménykedik a Testről és lélekről győzelmébenhttp://www.life.hu/kult/20180225-a-szakerto-remenykedik-a-testrol-es-lelekrol-gyozelmeben.htmlDudás Viktor filmszakértő reméli, hogy ismét Oscar-díjnak örülhet az ország március 4-én, az Oscar-gálán, amelyen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is ott van az öt jelölt között a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. KultOrigoMeghalt a híres bollywoodi színésznő, Sridevihttp://www.life.hu/kult/20180225-meghalt-a-hires-bollywoodi-szineszno-sridevi.htmlIndia egyik legismertebb színésznője volt Sridevi, aki az unokaöccse esküvőjén, Dubaiban halt meg szívmegállás miatt. 54 éves volt. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.