Kürti Béla magyar sportoló 103 évesen hunyt el Cegléden

halál gyász sportoló Cegléd elismerés Kürti Béla sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztet és MOB Érdemrendet is kapott Kürti Béla sportoló, aki 103 éves korában hunyt el Cegléden, ahol a város díszpolgára is volt.

"A Kossuth Lajos Gimnázium néhai pedagógusa elévülhetetlen sikereket ért el tanítványaival, tornász bajnokokat nevelt, és nagyon sokat tett azért, hogy a tornát, a rendszeres mozgást megszerettesse a város fiataljaival" - írja méltatásában az elhunyt Kürti Béláról a Ceglédinfo. A ceglédi sportoló, Kürti Béla 1915-ben született, 103 évesen hunyt el.

Kürti Béla 103 éves volt Forrás: Thinkstock

1950-ben elindított egy, Cegléden addig ismeretlen sportágat, a szertornát. 1964-ben elnyerték a "Magyarország legjobban nevelő tornaszakosztálya" kitüntetést. Számos értékes és kiemelkedő teljesítménye mellet Kürti béla Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztet, MOB Érdemrendet is kapott, valamint cegléd díszpolgárává is avatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.