Exkluzív interjú: ma 82 éves Csukás István

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Csukás István interjú születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csukás István Kisújszálláson, 1936. április 2-án született. A Kossuth-díjas író, a Nemzet Művésze, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja, aki olyan halhatatlan meséket varázsolt gyermekkorunk örömére, mint a Süsü a sárkány, a Pom Pom meséi, vagy éppen A nagy ho-ho-horgász, 82 éves lett. Lakásában fogadta stábunkat egy kis nosztalgiázásra, ahol szó volt világsikerről, eltiltásokról, mesékről, díjakról, legendás pályatársakról, de még a halálról is.

Meghalt Anita Shreve, világhírű írónőhttp://www.life.hu/kult/20180401-meghalt-anita-shreve-irono.htmlA gyászhírt szóvivője közölte, valamint azt is, hogy Shreve daganatos betegségben szenvedett: 71 éves volt. Kult--Elhunyt Rév Lívia világhírű magyar zongoristahttp://www.life.hu/kult/20180329-elhunyt-rev-livia-vilaghiru-magyar-zongorista.htmlA világhírű magyar zongorista, Rév Lívia Párizsban élt, miután Wallenberg menlevelének köszönhetően túlélte a második világháborút. Többször koncertezett Magyarországon, különösen szerette Szegedet. A világ legjobb Chopin-játékosává választották. Kult--Programajánló április elejérehttp://www.life.hu/kult/20180328-programajanlo-aprilis-elejere-husvet.htmlVégre itt a tavasz, semmiképpen ne maradj a négy fal között: ha csak teheted, irány a szabad! Jobbnál jobb programokat kínálunk neked ezúttal is - nem lesz ok az unalomra! KultOrigoAz elmúlt 99 évről mesélt Bálint Györgyhttp://www.life.hu/kult/20180326-az-elmult-99-evrol-meselt-balint-gyorgy.htmlÉlete első 18 éve jelent hajtóerőt Bálint Györgynek, akit Bálint gazda néven ismer az ország. Facebook-oldalának több mint 400 ezer követője van, most is minden napja munkával telik. A 99 éves kertészmérnök elárulta szellemi frissességének és jó kedvének titkát. KultOrigo88 éves korában elhunyt a legendás magyar rádiós, Ramsay Győzőhttp://www.life.hu/kult/20180328-88-eves-koraban-elhunyt-a-legendas-magyar-radios-ramsay-gyozo.html88 éves korában elhunyt Ramsay Győző, a Szabad Európa Rádió egykori munkatársa. Kult--Hétfőn Budapesten adják át a Michelin-csillagokathttp://www.life.hu/kult/20180325-hetfon-marcius-26-budapesten-adjak-at-a-michelin-csillagokat.htmlAz európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményeként hétfőn Budapesten adják át azokat a Michelin-csillagokat, amelyekért magyarországi éttermek is versengtek.Kult



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.