Programajánló: április-május

Forrás: Shutterstock -
Pünkösd fesztivál május április programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb programok egy helyen! Mi tudjuk, mit fogsz csinálni ebben a csodaszép időben...

Tápiósági rétesfesztivál

A most már hagyományosnak mondható eseményt hatodik alkalommal rendezik meg, ahol egész napos programok várhatók a gasztronómia és a hagyományok jegyében, a főételtől a desszertig. A legkisebbeknek ingyenes játszóház és ugrálóvár, kosaras körhinta, és népi játékok, íjászat, valamint kézműves foglalkozás fog rendelkezésükre állni. A nap folyamán lehetőséget biztosítanak a vállalkozó kedvűeknek, és a rétesműhelyben bárki kipróbálhatja majd a rétestészta húzását. A fesztiválhangulatról ezúttal a Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar fog gondoskodni. Nevezési díj nincs.

Időpont: 2018. április 28.
Helyszín: Tápióság, Sportcsarnok

Forrás: Shutterstock

Szent György-napi kihajtási ünnep

A néphagyomány az igazi tavasz kezdetét mindig is Szent György napjától, április 24-étől számította. Az állattenyésztéssel foglalkozó népek körében, az időjárástól és a legelők állapotától függően ez idő tájt hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről, ekkor történt a pásztorok, béresek megfogadása, vagy a juhbemérés. Ezen a napon meglesheted a pásztorok és állatok felvonulását, lesznek zenés színpadi műsorok, bográcsos ételek, népi játszótér és játszóház, kézműves vásár.

Időpont: 2018. április 28.
Helyszín:Hortobágy, Kilenclyukú híd lábánál

Forrás: hortobagy.eu

Pünkösdi örökség ünnep

A ma is élő kulturális hagyományokat fenntartó, és azokat nemzedékről nemzedékre tovább közvetítő helyi közösségeket fogja össze a Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon. Innen kerülnek ki azok a kulturális gyakorlatok, melyek az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára kerülhetnek fel. A magyarországi listán szereplő közösségek mutatkoznak be minden évben a Skanzen pünkösdi rendezvényén, és hoznak életet a kiállítás házaiba, portáiba és a szabadtéri színpadra.

Időpont: 2018. május 20-21.
Helyszín:Szentrendre, Skanzen

Fotó: Farkas-Mohi Balázs/skanzen.hu

Kézműves sörfesztivál

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál. A cél, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezzék meg ezt a fesztivált. Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár majd 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének. A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a European Best Beer Awards – 2018 Sörverseny, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetnek meg. Természetesen a fesztiválokon nélkülözhetetlen zenei programok sem maradnak el, naponta több élő könnyűzenei koncert színesíti a fesztivált. Napijegy: 1500 forint, bérlet: 4290 forint.

Időpont: 2018. június 7-10.
Helyszín: Gyula, Várkert utca

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.