Eurovíziós Dalfesztivál: ma este szurkolhatunk az AWS-nek

Forrás: MTVA -
AWS Eurovízió 2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma rendezik a portugál fővárosban a 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük huszonegyedikként a magyar AWS zenekar Viszlát nyár című dalával.

A keddi elődöntőből jutott a fináléba az albán Eugent Bushpepa a Mall című dallal, a cseh Mikolas Josef (Lie to Me), a litván Ieva Zasimauskaité (When We're Old), az izraeli Netta (Toy), az észt Elina Nechayeva (La Forza), a bolgár Equinox (Bones), az osztrák Cesár Sampson (Nobody But You), a finn Saara Aalto (Monsters), az ír Ryan O'Shaughnessy (Together), valamint a ciprusi Eleni Foureira (Fuego).

Forrás: MTVA

A csütörtöki elődöntőből az AWS mellett a norvég Alexander Rybak (That's How You Write a Song), a svéd Benjamin Ingrosso (Dance You Off), a moldovai DoReDoS (My Lucky Day), az ausztrál Jessica Mauboy (We Got Love), a dán Rasmussen (Higher Ground), az ukrán Melovin (Under the Ladder), a holland Waylon (Outlaw in 'em), a szerb Sanja Ilic & Balkanika (Nova deca), valamint a szlovén Lea Sirk (Hvala, ne!) került a ma esti döntőbe.

A 26-es finálénak kiemeltként tagja az Egyesült Királyság (SuRie - dalának címe: Storm), Franciaország (Madame Monsieur - Mercy), Olaszország (Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non mi avete fatto niente), a házigazda, tavalyi győztes Portugália (Cláudia Pascoal - O jardim), Spanyolország (Amaia & Alfred - Tu canción) és Németország (Michael Schulte - You Let Me Walk Alone)

A végeredményt az egyes országok nemzeti zsűrijeinek pontjai és a közönségszavazok összesítésével határozzák meg. A tévénézők az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül szavazhatnak a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben. Az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre. A Duna Televízió szombaton 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről, de már előtte, 20 óra 30 perckor elkezdődik a Hangolódjunk az Eurovízióra! című műsor, amely élőben jelentkezik az A38 hajóról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.