Kerényi Miklós Gábor Operettszínház metoo KERO
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Külföldi karriert épít, nyelveket tanul az ősszel zaklatási botrányokkal vádolt Kerényi Miklós Gábor. Akkor az Operettszínház felfüggesztette a művészeti vezetőként dolgozó rendezőt a munkavégzés alól, és belső vizsgálatot indított, ami nem vezetett eredményre. Később Kerényit három hónappal a nyugdíjazása előtt elbocsátotta az színház vezetője.

"Az utóbbi időszakban rendezőként az egyik legkreatívabb korszakomat élem. A Notre Dame, a Sevillai, és a pétervári Monte Cristo nagyon nagy sikerek mellett futnak mind a mai napig. Jelenleg külföldről számos megkeresés érkezett, visszamegyek például Szentpétervárra, ahol a Kán-kán című musicalt állítom színpadra. De úgy tűnik Angliában is dolgozom majd. Nincs más választásom, 67 évesen újra kell kezdenem az életem, és bár ez őrült nehéz, de egyben méltó feladat is nekem " - nyilatkozta a rendező.

"Angolul és oroszul tanulok, természetesen azért, mert olyan helyeken fogok rendezni, ahol ezeket a nyelveket beszélik. De persze én magyar rendező vagyok, így Magyarországon alkotok a legszívesebben. Belföldi megkeresés is érkezett, de arról még nem mondhatok konkrétumot" - tette hozzá.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.