5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júniusban

június film sorozat mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új sorozatunkban minden hónap kapcsán összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát június ajánlott filmjei és sorozatai!

Jurassic World – Bukott birodalom (premier: június 7.)

Minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb filmszériája júniusban folytatódik: a három évvel ezelőtt megismert főszereplők visszatérnek, természetesen a dinoszauruszokkal és a grandiózus kalandfilm műfajával együtt. Az új történetben egy vulkánkitörés sodorja veszélybe a dinók szigetét, így az emberiségnek el kell döntenie: kimenekítse-e onnan a felélesztett őslényeket, és vállalja-e az ezzel járó veszélyeket?

Kszi, Simon (premier: június 21.)

Meleg karaktereket rendszerint mellékszerepben, vagy pedig a szexuális orientációjuk drámájára/különcségére kihegyezve szoktak szerepeltetni (hollywoodi) mozifilmekben, így a sikerregényből készült Kszi, Simon akár korszakos jelentőségű is lehet: itt egy sima tinifilm, egy romantikus komédia főszereplője az, aki történetesen meleg. Mindezt egy jó tinifilmben/romkomban!

Ocean's 8 – Az évszázad átverése (premier: június 21.)

Az úgynevezett „heist filmek” nagy klasszikusai Danny Ocean és bandájának szélhámos kalandjai, legyen szó akár a régi filmről Frank Sinatrával, vagy az új trilógiával George Clooney-val. Most pedig itt van Danny helyett Debbie Ocean, aki a bátyja visszavonulás után veszi át a stafétát, és toboroz csaló csajcsapatot az évszázad ékszerrablásához.

Sicario 2. – A zsoldos (premier: június 28.)

Az utóbbi évek egyik legfeszültebb, legkeményebb filmje volt a mexikói-amerikai drogháborúk poklába bevezető Sicario – A bérgyilkos. Most elkészült a második része, ami nem is igazán folytatás (azt nehéz is lenne elképzelni), mint inkább egy új történet ugyanabból a világból. A főhős pedig ezúttal a Benicio Del Toro alakította, már az első filmben is hátborzongató pillanatokat okozó bosszúszomjas bérgyilkos lesz, akit az amerikai hatóságok használnak fel a saját céljaikra — egy határig. Az első film rendezője, Denis Villeneuve helyét átvevő olasz Stefano Sollima pedig nem kevésbé ígéretes alkotó: ő jegyzi többek között a nevezetes Gomorra tévésorozatot is.

Patrick Melrose (premier: május 12.)

A havi sorozattippünkkel megint kicsit csalunk, hiszen májusban debütált a Patrick Melrose, de ez azt jelenti, hogy épp júniusban kerül adásba a nagyobbik része, ráadásul az HBO GO jóvoltából bármikor be lehet csatlakozni a régebbi epizódok megtekintésével is. A Benedict Cumberbatch örömjátékát hozó miniszéria 5 epizódból áll, melyek mindegyike Edward St. Aubyn művein alapul, és amelyek egy önpusztító, egy súlyos gyerekkori traumával együtt élni kénytelen arisztokrata aranyifjú sorsdrámáját mutatja be, egészen egyedien és stílusosan.

19 érdekesség a Solo: Egy Star Wars-történetrőlhttp://www.life.hu/kult/20180528-erdekessegek-a-solo-egy-star-warstortenetrol.htmlMár mozikban az idei év egyik legjobban várt filmje, a Csillagok háborúja-filmek legújabb darabja, a széria egyik legkedveltebb hőse, Han Solo fiatalkorát bemutató Solo: Egy Star Wars-történet. A premierhez kapcsolódva összegyűjtöttünk a filmről egy nagy csokornyi különleges információt. KultOrigoEgy szót se: a filmvászon legemlékezetesebb néma hőseihttp://www.life.hu/kult/20180525-a-filmvaszon-legemlekezetesebb-nema-hosei.htmlMájus eleje óta játsszák a hazai mozik a Hang nélkül című filmet, amelynek szereplői egy olyan világban kénytelenek túlélni, ahol a legkisebb zaj hatására is félelmetes szörnyek törnek rájuk. A kényszerű némaságban élő főhősök apropóján pedig listára gyűjtöttük a (hangos) filmtörténet leghíresebb szótlanjait. KultOrigoA legpajzánabb filmek a szüzesség elvesztéséről http://www.life.hu/kult/20180517-filmek-a-szuzesseg-elveszteserol.htmlAz első szex mindenki életében meghatározó élmény, így nem csoda, hogy a filmek is gyakran foglalkoznak vele – a dologhoz kapcsolódó gyakori bénázások és életkor miatt leginkább tinivígjátékokban. A frissen mozikba került Szűzőrség is így tesz, mi pedig ennek kapcsán listára gyűjtöttük a téma legjobbjait. KultOrigoJavában forog a Tóth János sorozat második évadahttp://www.life.hu/kult/20180518-toth-janos-sorozat-masodik-evada.htmlA Life.hu a Tóth János című sorozat forgatásán járhatott, ahol a főszereplő színészek meséltek a forgatási élményeikről, valamint néhány emlékezetes kulisszáról. KultOrigo65 éves lett a legsármosabb James Bond: Pierce Brosnan legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180515-65-eves-lett-pierce-brosnan-legismertebb-filmejei-ezek.htmlA mai napon ünnepli 65. születésnapját őfelsége egykori titkosügynöke, a sármos ír szívtipró, Pierce Brosnan, aki azért James Bondon kívül is tekintélyes filmes karriert mondhat magáénak: videós összeállításunk a bizonyíték! KultOrigoMéhes Krisztián: a férfi, aki ha tehetné, azonnal indulna a Marsra - interjúhttp://www.life.hu/kult/20180419-interju-mehes-krisztiannal-a-mars-expedicio-kapcsan.htmlKözgazdász, informatikus, üzletember, főiskolai oktató, kétkötetes szerző. Hobbiból tizenöt éve minden decemberben fürdőruhára vetkőzik, jótékonysági kocogást szervez Budapesten, melynek nevezési díjaiból társaival rászoruló alapítványokat támogatnak. Nem riad vissza a veszélyektől, siklóernyősként két komoly zuhanást is túlélt. Igazi színes egyéniség, aki 42 évesen gyermekkori álmát sem adta fel: szeretne eljutni egy távoli bolygóra, ezért jelentkezett korábban a Mars One expedícióba, s bár az előválogatón nem jutott tovább, egy újbóli lehetőségre ismét igent mondana. Ő Méhes Krisztián, akivel Kövesdi Réka beszélgetett. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.