Új sorozatunkban minden hónap kapcsán összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát június ajánlott filmjei és sorozatai!

Jurassic World – Bukott birodalom (premier: június 7.)

Minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb filmszériája júniusban folytatódik: a három évvel ezelőtt megismert főszereplők visszatérnek, természetesen a dinoszauruszokkal és a grandiózus kalandfilm műfajával együtt. Az új történetben egy vulkánkitörés sodorja veszélybe a dinók szigetét, így az emberiségnek el kell döntenie: kimenekítse-e onnan a felélesztett őslényeket, és vállalja-e az ezzel járó veszélyeket?

Kszi, Simon (premier: június 21.)

Meleg karaktereket rendszerint mellékszerepben, vagy pedig a szexuális orientációjuk drámájára/különcségére kihegyezve szoktak szerepeltetni (hollywoodi) mozifilmekben, így a sikerregényből készült Kszi, Simon akár korszakos jelentőségű is lehet: itt egy sima tinifilm, egy romantikus komédia főszereplője az, aki történetesen meleg. Mindezt egy jó tinifilmben/romkomban!

Ocean's 8 – Az évszázad átverése (premier: június 21.)

Az úgynevezett „heist filmek” nagy klasszikusai Danny Ocean és bandájának szélhámos kalandjai, legyen szó akár a régi filmről Frank Sinatrával, vagy az új trilógiával George Clooney-val. Most pedig itt van Danny helyett Debbie Ocean, aki a bátyja visszavonulás után veszi át a stafétát, és toboroz csaló csajcsapatot az évszázad ékszerrablásához.

Sicario 2. – A zsoldos (premier: június 28.)

Az utóbbi évek egyik legfeszültebb, legkeményebb filmje volt a mexikói-amerikai drogháborúk poklába bevezető Sicario – A bérgyilkos. Most elkészült a második része, ami nem is igazán folytatás (azt nehéz is lenne elképzelni), mint inkább egy új történet ugyanabból a világból. A főhős pedig ezúttal a Benicio Del Toro alakította, már az első filmben is hátborzongató pillanatokat okozó bosszúszomjas bérgyilkos lesz, akit az amerikai hatóságok használnak fel a saját céljaikra — egy határig. Az első film rendezője, Denis Villeneuve helyét átvevő olasz Stefano Sollima pedig nem kevésbé ígéretes alkotó: ő jegyzi többek között a nevezetes Gomorra tévésorozatot is.

Patrick Melrose (premier: május 12.)

A havi sorozattippünkkel megint kicsit csalunk, hiszen májusban debütált a Patrick Melrose, de ez azt jelenti, hogy épp júniusban kerül adásba a nagyobbik része, ráadásul az HBO GO jóvoltából bármikor be lehet csatlakozni a régebbi epizódok megtekintésével is. A Benedict Cumberbatch örömjátékát hozó miniszéria 5 epizódból áll, melyek mindegyike Edward St. Aubyn művein alapul, és amelyek egy önpusztító, egy súlyos gyerekkori traumával együtt élni kénytelen arisztokrata aranyifjú sorsdrámáját mutatja be, egészen egyedien és stílusosan.