A woodstocki fesztivál helyszínén régészek kutatják a maradványokat

Forrás: Collection Christophel/© Wadleigh Maurice/Wadleigh Maurice -
Bethel régész fesztivál történelem Woodstock hippi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövőre ünnepli 50. évfordulóját a legendás woodstocki fesztivál, ahová több mint 400 ezren zarándokoltak el. Az egykori színpad helyét most régészek kutatják. 

A Binghamtoni Egyetem szakértői szeretnék feltárni, hol helyezkedett el a színpad, melyen olyan zenészek léptek fel, mint a The Who, a Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Janis Joplin és Joan Baez - írja a Múlt Kor.

Zene, szabad szerelem, drogok Forrás: Collection Christophel/© Wadleigh Maurice/Wadleigh Maurice

Jövő év augusztusában lesz ugyanis a woodstocki fesztivál 50. évfordulója, ennek apropóján szeretnének a New Yorktól nem messze fekvő Bethel település közelében ösvényeket kialakítani ahol felidézhetőek lesznek a fesztivál legfontosabb pillanatai.

Emléket állítottak a fesztiválnak Forrás: robertharding/Wendy Connett/Wendy Connett

1969-ben a hippimozgalom egyik legfontosabb eseményének tartott woodstocki fesztiválra mintegy 400 ezer fiatal zarándokolt el. A régészek ősszel már olyan területeket is feltártak, ahol az árusok standjai helyezkedtek el, ám azt szeretnék, ha az évfordulóra, már a színpad helyét is megtalálnák. A fesztivál mára a hippimozgalom jelképévé vált.

Még ma is sokan zarándokolnak a helyszínre Forrás: AFP/2009 Getty Images/Mario Tama
Programajánló június végére és július elejérehttp://www.life.hu/kult/20180628-programajanlo-junius-vegere-es-julius-elejere-fesztivalok-opera.htmlA következő néhány hétvége számos különleges programot tartogat! Ellátogathatsz az anyós-, és levendulafesztiválra vagy meghallgathatod minden idők legizgalmasabb operaelőadását, amely után garantáltan nem marad szem szárazon. KultOrigoTeljesül Paudits Béla utolsó kívánságahttp://www.life.hu/kult/20180628-teljesul-paudits-bela-utolso-kivansaga.htmlMa temetik el Paudits Bélát. A búcsúztatója a Farkasréti temetőben lesz, örök nyugalomra pedig Ozorán helyezik - írta a Blikk.Kult--Meghalt Michael Jackson édesapja, Joe Jacksonhttp://www.life.hu/kult/20180627-meghalt-michael-jackson-edesapja-joe-jackson.htmlA legendás énekes édesapja daganatos betegségben szenvedett, szerdán hajnalban hunyt el Los Angelesben - írta meg a TMZ. Kult--Gyászol a zenei világ: kórházban élre a halál Violeta Rivas-thttp://www.life.hu/kult/20180627-gyaszol-a-zenei-vilag-korhazban-elre-a-halal-violeta-rivast.htmlSzombaton elhunyt az argentín díva, Violeta Rivas. A 80 éves énekesnő vesebeteg volt.KultThinkstockFrida Kahlo szeretői és felmenői között is akadt magyarhttp://www.life.hu/kult/20180627-frida-kahlo-szeretoi-es-felmenoi-kozott-is-akadt-magyar.htmlHamarosan kiállítás nyílik a Nemzeti Galériában Frida Kahlo festőművész képeiből. A festőnőnek rendkívül érdekes és tragikus élete volt, amiben a magyaroknak is jutott hely: egyik szeretője és felmenője is magyar volt. Kult--Meghalt Garay József színművészhttp://www.life.hu/kult/20180627-meghalt-garay-jozsef-szinmuvesz.htmlÉletének 96. évében elhunyt Garay József színművész, a Katona József Színház társulatának tagja - tudatta a színház kedden az MTI-vel. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.