19 érdekesség a Mamma Mia 2-ről

Forrás: YouTube -
mamma mia 2 film érdekesség Mamma Mia mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hasít a hazai mozikban a nagysikerű ABBA-musical második része. A Mamma mia! Sose hagyjuk abba premierje kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt a görög szigeteken svéd dalokat éneklő világsztárok újabb produkciójáról.

1. Úgy érzed, nem is volt olyan régen az a bizonyos első rész? Van egy rossz hírünk: a Mamma mia! Sose hagyjuk abba épp 10 évvel később kerül a mozikba, mint tette azt a Mamma mia!

2. A filmek alapjául szolgáló színpadi musical bemutatóját 22 évvel követi.

3. A Mamma mia! színpadon is óriási siker azóta: 50 országban játszották, és több mint 60 millió jegyet adtak el az előadásaira.

A Mamma Mia színpadon is nagy sikert arat Forrás: AFP/Torsten Blackwood

4. A moziváltozat 615 millió dolláros gigabevételt termelt világszerte, amivel a maga idejében a valaha volt legsikeresebb élőszereplős musicalfilmnek számított.

5. Ennek ellenére csak sok évvel később, mindössze 2017 májusában jelentették be, hogy lesz folytatás.

6. Az első részt rendező Phyllida Lloyd helyett Ol Parker (Egy szoknya, egy szoknya, Most jó, Marigold Hotel) dirigálta a második részt.

Forrás: YouTube

7. Cher szereplése már az első film kapcsán is felvetődött, de akkor a turnéja miatt ezt nem tudta vállalni. Abban egy másik karaktert játszott volna, mint most.

8. Az új filmben Cher a főszereplő Amanda Seyfried nagyanyját, és így Meryl Streep anyját játssza — miközben utóbbinál mindössze 3 évvel idősebb.

Forrás: YouTube

9. A színészi karrierje kezdetén, élete első filmszerepében az akkor énekesként már híres Cher szintén Meryl Streep oldalán játszott: ez volt a Silkwood 1983-ban.

10. A Fernandót játszó Andy Garciát személyesen Cher választotta ki partnerének a szerepre esélyes színészek közül.

Forrás: YouTube

11. A Mamma mia! Sose hagyjuk abba egyszerre folytatás és előzményfilm: megismerjük benne azokat az 1977-es eseményeket, amelyek a főszereplő Sophie fogantatásának környékén történtek — és azokat is, amelyek az első film eseményeit követték.

Forrás: YouTube

12. Meryl Streep mindössze egy hét alatt leforgatta az összes jelenetét.

13. Ennek megfelelően az összes híres színész fiatalkori énje is feltűnik a vásznon, tehetséges ifjú sztárok alakításában.

14. Mery Streep fiatalkori énjét például az a Lily James játssza, akit mostanában a Hamupipőke, a Nyomd, bébi, nyomd! és A legsötétebb óra szereplőgárdájában is láthattak a hazai nézők.

Forrás: YouTube

15. A Pierce Brosnan fiatal változatát alakító Jeremy Irvine korábban A háború démonjai című filmben épp annak a Colin Firthnek az ifjúkori énjét játszotta, aki ugyebár itt is fontos szereplő.

16. Noha a második rész is ugyanazon a görög szigeten játszódik a sztori szerint, mint az első, a Mamma mia! Sose hagyjuk abba felvételei a horvátországi Vis szigetén zajlottak.

Forrás: YouTube

17. Két egykori ABBA-tag is felbukkan a filmben néhány másodperc erejéig: Björn Ulvaeus a When I Kissed The Teacher című szám előadása alatt látható, míg Benny Andersson egy zongoristát játszik a Wateroo című szám alatt.

18. A filmben Rosie-t alakító legendás angol színésznő, Julie Walters egynapos kimenőt kapott a forgatás közben: azért kellett elugrania, mert II. Erzsébet királynő a Buckingham-palotában a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka címet adományozta neki (ami lényegében a lovaggá ütés női megfelelője).

19. A stáblista végén látható egy meglepetés pluszjelenetecske, szóval, aki kíváncsi rá, az kénytelen lesz végignézni a feliratokat a moziban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.