Programajánló: augusztus első hétvégéjére

opera fesztivál program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy biztos: augusztus első hétvégéjén sem fogsz unatkozni. Legalábbis akkor, ha nyitott vagy a világra! Mert ezúttal bármit is szeretnél, az az öledbe hullik: hangulatos fesztiváltól a paradicsomtermesztésig minden. 

Debreceni Bor- és Jazznapok

Az ország egyik legrangosabb borfesztiválján majd minden borvidék képviselteti magát: 60-70 családi borászat nedűit ízlelhetjük, de lehet gyümölcsborokat, pálinkákat és pezsgőket is kóstolni. Az italok mellé a hagyományos magyar konyha ételeit, minőségi házi sajtokat kínálnak. A három jazzszínpadon több mint 40 jazzformáció – közel 200 hazai és külföldi zenész – gondoskodik a hangulatról.

Időpont: 2018. augusztus 2-5.
Helyszín: Debrecen, Békás-tó

Forrás: Facebook/Debreceni Bor- és Jazznapok

Paradicsomi ökonap

Az érdeklődők bepillanthatnak egy önellátásra berendezkedett falu életébe, miközben nagyon sok mindent megtudhatnak az egyik legnépszerűbb kiskerti növényről, a paradicsomról. Megismerkedhetnek a paradicsom házikerti termesztésének fortélyaival, ellenálló és különleges paradicsomfajtákkal, információt kaphatnak a paradicsom betegségeiről és az ökológiai növényvédelem módszereiről. Tehetik mindezt egy csodálatos helyen, az erdő közepén. A gyerekeket Öko 7Próba, őshonos állatfarm és játszótér várja.

Időpont: 2018. augusztus 4.
Helyszín: Tata, Agostyáni Ökofalu

Forrás: Shutterstock

Felsőtárkányi rétesnapok

A Felsőtárkányi Rétesnap több mint 15 éve kerül megrendezésre. A rendezvény ötlete a helyi nyugdíjasok körében vetődött fel. Ők azok, akik útnak indították és a mai napig munkájukkal életben tartják a rétesnapot. A tárkányi lakodalom fő csemegéje a sós-túrós rétes volt, mely teljes egészében kézzel készül. A réteseket a helyi nyugdíjasok és a falu lelkes közössége készíti a helyszínen, ahonnan minden évben több ezer rétes kerül ki.

Időpont: 2018. augusztus 4-5.
Helyszín: Felsőtárkány, Tópart

Forrás: Shutterstock

Giuseppe Verdi: Rigoletto

A Rigoletto kimódolt története barokkosan ellentmondásos, és kitartóan hömpölyög az elkerülhetetlen, sötét végzet felé. Verdi talán legnépszerűbb műve a meghasonlottság és az önfeláldozás tragédiáját magával ragadó zeneiséggel mutatja fel egy nagyszabású előadásban, ami idén a Budapesti Nyári Fesztivál másik kiemelt operabemutatója. További információk ITT.

Időpont: 2018. augusztus 5., 20 óra
Helyszín: Budapest, Margitsziget Szabadtéri Színpad

Fotó: Pályi Zsófi /opera.hu

Ozora fesztivál

Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom. Játszótér, ahol megtanulunk megnyílni és gondoskodni, kapcsolatokat teremteni és kifejezni magunkat, alkotni és gyógyítani, közösséget teremteni és szebbé varázsolni a világot önmagunkban és magunk körül.

Időpont: 2018. augusztus 5-ig
Helyszín: Ozora, Dádpuszta

Forrás: Amit Itach Photography

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.