Két generáció, két külön világ..., vagy mégsem? A New Level Empire és a Republic sokkal közelebb áll egymáshoz, mint első látásra gondolnánk. Legújabb közös daluk, a „Valódi" telitalálat lett! Zola szövege és Boros Csaba zenéje olyan szép egésszé állt össze, mintha nem is először alkottak volna 'egy csapatban'.

„Boros Csaba vendége voltam rádióműsorában, és elmondtam neki, hogy mindig is volt egy olyan érzésem a legelső dalunkkal kapcsolatban, hogy ha kivennénk belőle az elektronikát, akkor egészen hasonló egy Republic dalhoz. Tovább fűztem a gondolatmenetet, és felvetettem Csabának, mi lenne, ha ötletelnénk egyet közösen. Az egész feledésbe merült, de amikor fél évvel később újra találkoztunk, Csaba már mutatott is nekem egy kész dalt, és beindult a lavina. Zola írt rá egy versnek is beillő, de mindenekelőtt a Republic világához méltó szöveget. Felénekelték, és pikk-pakk valami nagyszerű született, ami reményeink szerint, mind a két zenekar rajongóinak tetszeni fog." – meséli a dal születéséről Newl, a New Level Empire dobosa.

A New Level Empire és a Republic közös dalt alkotottForrás: New Level Empire

"A dal az érték és az ár, a hamis és a valódi relációja. 'Ami igazi, az sosem hal meg' szellemiségében íródott. A mai világban ismert anyagias 'értékek' ellen ad hangot és arra világít rá, hogy találjunk olyan dolgokat, melyek igazi tartalommal bírnak." – fejti ki Zola a dal gondolatiságát.

A „Valódi" dalhoz készült klip kifejezően aláfesti a szöveget: bábu, ember és természet kontrasztján keresztül járja körbe, hogy mi is a valóság. Hollókő, Dunakanyar és további gyönyörű helyeken forgatták a videót, lehengerlő képkockáknak lehetünk tanui. A nyári fesztiválszezon még javában leköti az New Level Empire energiáit, de már életük egyik legfontosabb koncertjére készülnek: november 24-én ugyanis az Akváriumban ünneplik meg öt éves születésnapjukat.