Elhunyt Gary Kurtz, az első Csillagok háborúja-filmek Oscar-jelölt producere

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
meghalt rák Gary Kurtz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 78 évesen Gary Kurtz, az első két Star Wars-film producere, aki a hetvenes évek elejétől dolgozott együtt George Lucasszal.

Családjának közleménye szerint Kurtz rákbetegségben szenvedett, és vasárnap Londonban halt meg.
A Los Angelesben született producer 1973-ban a George Lucas rendezésében készült Amerikai Graffitivel szerzett hírnevet. Legnagyobb sikereit a Star Wars IV. rész: Egy új remény (Csillagok háborúja) és a Star Wars V. rész: A birodalom visszavág című filmekkel aratatta Lucas munkatársaként. Mindkét filmért Oscar-jelölést kapott.

"Nagyszerű filmes távozott most. Nélküle nem jöhetett volna létre az +erő+. Hihetetlen filmekről emlékezhetünk rá, amelyek sok millió nézőre voltak hatással" - méltatta Twitter-üzenetben a producert Peter Mayhew, aki Chewbaccát alakította az űreposzban.

Miután Kurtz útjai elváltak Lucastól, még olyan filmek producere volt, mint A sötét kristály, Visszatérés Óz földjére vagy a Friends and Heroes animációs tévésorozat.
Családja közleménye szerint Kurtz tehetsége a filmkészítéstől a fotózáson és a zenén át a filmtörténetig számos területen megmutatkozott, emellett szenvedélyes világutazó volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.