Nagy Katalin cárnő híresen felvilágosult és pezsgő szexuális élettel rendelkező uralkodó volt. Pikáns életéről sok pletyka keringett, de az biztos, hogy nem vetette meg az élvezetet. 

Nagy Katalin pikáns életéről számos pletyka keringett halála után, azt is híresztelték, hogy egy lóval való közösülés közben érte utol a végzet, ami természetesen csak rosszindulatú híresztelés, de abban nincs semmi hazugság, hogy a cárnő nem vetette meg a szexet.

Minden oroszok cárnője, Nagy Katalin (Fjodor Rokotov festménye)Forrás: Getty Images/DeAgostini/Fyodor Rokotov/Dea/ A. Dagli Orti

Több férfi csillapította Nagy Katalin szexuális étvágyát, ám mind közül a legnagyobb kedvence Grigorij Patyomkin hadvezér volt, az ő távollétében azonban a hárem többi tagjára hárult Nagy Katalin kielégítése. Ám mielőtt az ágyába kerülhetett volna egyetlen férfi is, a cárnő orvosa alaposan kivizsgálta az illetőt védve az uralkodó egészségét. Az ágyban nyújtott képességeiket is tesztelték az „éles bevetés" előtt, Nagy Katalin bizalmasa, Praskovya Bruce grófnő tette próbára a férfiakat, mielőtt azok a cárnőhöz érhettek volna. Jól jártak azonban anyagilag azok, akikkel meg volt elégedve a cárnő: pénzt, hatalmat és birtokot kaptak. Mindemellett ráadásul sikeres uralkodó is volt, nem csoda, hogy az HBO látott fantáziát a cárnő életében: Helen Mirren főszereplésével készül a sorozat, melyben Jason Clarke alakítja majd a férfi főszerepet, és a fő szál valószínűleg Katalin és Patyomkin viszonya lesz.