Meghalt a legendás filmrendező, Bernardo Bertolucci

Forrás: AFP/Francisco Leong -
halál filmrendező Bernardo Bertolucci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt a legendás olasz filmes, Bernardo Bertolucci, aki az Utolsó tangó Párizsbant és Az utolsó császárt is rendezte. 

77 éves korában elhunyt Bernardo Bertolucci olasz rendező. Olyan nagyszerű filmek kerültek ki a kezei közül, mint az Utolsó tangó Párizsban, Az álmodozók, A megalkuvó és Az utolsó császár. Az utóbbiért több Oscar-díjat is kapott.

Meghalt a legendás filmrendező, Bernardo Bertolucci Forrás: AFP/Francisco Leong

A rendező 2003-ban tolókocsiba kényszerült egy rosszul sikerült műtét után. Halála hosszú betegség és küzdelem után következett be, a rendező rákos volt, de hiába harcolt, már nem tudta legyőzni a gyilkos kórt – írja a The Guardian.

Elhunyt Ricky Jay színész: 72 évesen érte a halálhttp://www.life.hu/kult/20181126-elhunyt-ricky-jay-szinesz-72-evesen-erte-a-halal.htmlLos Angeles-i otthonában érte a halál Ricky Jay színészt, akit a legtöbben A holnap árnyékában című James Bond-filmből vagy a Magnóliából ismerhetnek. A színész 72 éves volt. Kult--Fotós kamerája előtt dobták le a ruháikat a tökéletes testű sportolók: galériahttp://www.life.hu/kult/20181123-fotos-kameraja-elott-dobtak-le-ruhaikat-a-tokeletes-testu-sportolok.htmlKülönleges fekete-fehér képeken mutatja be az emberi test tökéletességét Mark Ruddick fotográfus. KultOrigoMeghalt Nicolas Roeg: 90 éves volthttp://www.life.hu/kult/20181125-meghalt-nicolas-roeg-rendezo-90-eves-volt.html90 éves korában elhunyt Nicolas Roeg rendező. Halálhírét a fia jelentette be – írja a BBC. Kult--80 éves korában elhunyt Wayne Maunder színészhttp://www.life.hu/kult/20181123-80-eves-koraban-elhunyt-wayne-maunder-szinesz.html80 éves korában elhunyt Wayne Maunder színész. Kult--Meghalt Bolla Zsolthttp://www.life.hu/kult/20181123-meghalt-a-magyar-radios-bolla-zsolt.htmlSzívelégtelenségben, vietnami nyaralása alatt elhunyt Bolla Zsolt rádiós szakember, producer. Kult--Elképesztő jelenetek: íme a Siena Nemzetközi Fotópályázat győztes munkáihttp://www.life.hu/kult/20181121-elkepeszto-jelenetek-ime-a-siena-nemzetkozi-fotopalyazat-gyoztes-munkai.htmlLenyűgöző természeti és társadalmi jeleneteket láthatunk az idei Siena International Photo Awards (Siena Nemzetközi Fotópályázat) győztes munkái között. A versenyzők 11 kategóriában nevezhettek művészi alkotásaikkal. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.