Oscar előtt Arany Málna: ezek lettek a legrosszabb filmek az idén

film színész Arany Málna-díj Los Angeles díjazottak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tarolt az új Sherlock-vígjáték és Donald Trump amerikai elnök az Oscar-díjak ellenpontjának számító Arany Málna kiosztásán szombaton.

Hat jelölésből négyet váltott díjra a Will Ferrell-lel és John C. Reillyvel forgatott Holmes és Watson című alkotás, amelyet John Wilson, a díj alapítója a brit klasszikus krimi "megfejthetetlen paródiájának" nevezett. A vígjáték a legrosszabb film és a legrosszabb remake kategóriában is kiérdemelte a hollywoodi citromdíjat, Reilly pedig a legrosszabb mellékszereplőnek, míg Etan Cohen a legrosszabb rendezőnek járó Arany Málnát kapta meg.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke két jelölést kapott, mindkettőben el is nyerte a legrosszabb színésznek járó díjat. Saját magát alakította Dinesh D'Souza filmjében, a Death of a Nationben, valamint Michael Moore művében, a Fahrenheit 11/9-ban. Trump 1989-ben már kapott citromdíjat, akkor a Szellemképtelenség című krimivígjátékban tűnt fel.
Melania Trump tanácsadója, Kellyanne Conway, aki a first ladyvel együtt szintén szerepel a Fahrenheit 11/9-ben, a legrosszabb női mellékszereplő díját kapta.

Melissa McCarthy a Haláli bábjáték című vígjátékban mutatott teljesítményével kiérdemelte a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málnát, viszont a Megbocsátasz valaha? című filmdrámában nyújtott alakításával – amelyért a legjobb színésznőnek járó Oscarra jelölték – a megváltó Arany Málna-díjat kapta meg.

Megúszta az újabb szégyent John Travolta maffiafilmje, a Gotti. A John Gotti New York-i maffiafőnökről szóló filmre tavaly nyáron mindössze 4,3 millió dollár (1,2 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a nézők, és jelölést kapott a legrosszabb film, forgatókönyv, színész, sőt Travolta és felesége, Kelly Preston játéka miatt a legrosszabb páros Arany Málnájára is. Végül sikerült citromdíj nélkül megúsznia a szavazást.

Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait "jutalmazzák". A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg.
Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek mintegy ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak, és 40 dolláros (11 ezer forint) tagsági díjat fizetnek.
A győztesek aranyfestékkel lefújt, málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián, amelyet mindig az Oscar-gála előestéjére időzítenek.

Légy képben az Oscar-gála előtt! Megtippeltük, kik nyerik idén a díjakathttp://www.life.hu/kult/20190223-legy-kepben-az-oscargala-elott-megtippeltuk-kik-nyerik-iden-a-dijakat.htmlHa szeretnél képbe kerülni az idei Oscar-gála előtt, most itt az alkalom! A vasárnap éjszakai díjkiosztó előtt esélylatolgatót tartunk, és nemcsak a leendő tippversenyekben igyekszünk segítségre lenni a filmipar információi és a korábbi díjkiosztók eredményei alapján, de még azt is megmondjuk a nyolc fő kategóriában, mi kiknek adnánk a díjakat. Kult--Íme az új, kissé furcsa keresztnevek, amelyek közül már bárki választhathttp://www.life.hu/kult/20190222-ime-az-uj-kisse-furcsa-keresztnevek-amelyek-kozul-mar-barki-valaszthat.htmlMinden hónapban dönt a Magyar Tudományos Akadémia Névtanácsa arról, hogy milyen új utóneveket engedélyezzenek. A leendő szülők időnként extrém kérésekkel is előállnak, amelyek közül sokakat elfogadnak, sokakat pedig nem. Íme néhány friss gyöngyszem. KultOrigoA Dal 2019: szombaton este eldől, hogy kié lesz Magyarország legjobb dalahttp://www.life.hu/kult/20190223-a-dal-2019-szombaton-este-eldol-hogy-kie-lesz-magyarorszag-legjobb-dala.htmlMa este rendezik A Dal 2019 döntőjét: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 30 perctől élőben látható show-műsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül kié lesz Magyarország legjobb dala. KultElhunyt Peter Tork, a The Monkees együttes basszusgitárosahttp://www.life.hu/kult/20190222-elhunyt-peter-tork-a-the-monkees-egyuttes-basszusgitarosa.htmlTragikus hirtelenséggel elhunyt a legendás The Monkees együttes basszusgitárosa, Peter Tork. Kult--72 éves korában elhunyt Vinny Vella színészhttp://www.life.hu/kult/20190222-72-eves-koraban-elhunyt-vinny-vella-szinesz.htmlElhunyt Vinny Vella, a Maffiózók sztárja. Kult--4 film, amit vétek lenne kihagynod februárbanhttp://www.life.hu/kult/20190218-5-film-es-sorozat-amit-kar-lenne-kihagynod-februarban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát február ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.