A Jászai Mari-díjas színésznő 78 évesen távozott az élők sorából. A szomorú hírt a Veszprémi Petőfi Színház közölte. 

78 évesen távozott az élők sorából Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díjas színésznő, akit számos színházi darabban és filmben is láthattunk, valamint ő volt a Jóban Rosszban Jolikája. A szomorú hírt a veszprémi Petőfi Színház közölte – szúrta ki a Femina.

Demjén Gyöngyvér 78 évesen csatlakozott az égi társulathozForrás: Thinkstock

Demjén Gyöngyvér 1940. május 26-án született Budapesten. Az érettségi után azonnal felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1962-ben szerzett diplomát Várkonyi Zoltán osztályában. Előbb a győri Kisfaludy Színház tagja lett, majd a szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött.

1969 és 1992 között, közel negyed évszázadon keresztül volt a Veszprémi Petőfi Színház meghatározó tagja, jelentős művésze, akinek nagyszerű alakításait olyan előadásokban csodálhatták meg a színházrajongók, mint A hajnalok itt csendesek (Liza), a Csongor és Tünde (Tünde), Három nővér (Mása), Úri muri (Rhédey), Tartuffe (Elmira) vagy éppen a Macskajáték (Paula).

A színház mellett filmekben és sorozatokban is szerepelt. Munkásságát 1988-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el. Urnás temetése 2019. március 18-án 10.30-kor lesz a Farkasréti temetőben, ahol hamvait férje sírján helyezik el.