A legmagasabb állami kitüntetésben, Kossuth Nagydíjban részesítették március 15-én Törőcsik Marit.  A színésznő sajnos személyesen nem tudott részt venni a díjátadó ünnepségen, de elmondta, nagyon boldog és meghatott a kitüntetéstől. 

A 83 éves Törőcsik Mari március 15-én nem tudta személyesen átvenni a díjat a Parlamentben, később az otthonában adják majd át neki az elismerést. A Ripost azonban elérte a színésznőt, aki egészségügyi probléma miatt nem vehetett részt az Országházban tartott ünnepségen.

„Most jöttem ki a kórházból, ezért nem tudtam Budapestre menni. Ezt nagyon sajnálom, de mégis óriási örömet érzek, amiért megkaptam ezt a díjat. Megkönnyeztem, amikor értesítettek, azóta is meg vagyok hatódva. Úgy érzem, a Jóisten az ölében tart engem, vigyáz rám” – nyilatkozta Törőcsik Mari.

Törőcsik Mari az egyik legtöbb elismeréssel rendelkező színművész lett Magyarországon, hiszen a Nemzet Színésze, valamint a Nemzet Művésze cím birtokosa, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.