Szigorú protokoll szerint éli mindennapjait a királyi család. Nemcsak az öltözködést köti a szabályrendszer, de bizonyos szavakat is tilos kimondaniuk. 

A brit királyi család szabályrendszerébe beletanulni nem lehet egyszerű. A protokoll nemcsak az étkezést vagy épp az öltözködést szabályozza, hanem a kommunikációt is. A Daily Star tudomást szerzett néhány szóról, amelyet még Katalin és Meghan hercegnék sem használhatnak. Korábban már mi is cikkeztünk arról, milyen szigorú szabályoknak kell megfelelniük a királyi család tagjainak. Erről itt olvashatsz bővebben

1. Parfüm

Ha valakinek tetszik az illata, soha nem a parfümöt kell megdicsérni, amit visel, hanem az illatát. A helyes kifejezés tehát: "Tetszik az illatod." 

2. Pardon 

Ha nem hallottuk, hogy egy fogadás vagy kerti parti forgatagában mit mondott a mellettünk álló, nem úgy kérdezünk vissza: "Pardon?" A királyi család tagjai azt mondják: "Mi?". Esetleg: "Bocsánat, mi?"

Bizony, bizony, vannak tiltott szavakForrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang

3. Toalett 

Bár a toalett kifejezés kifinomultabbnak hathat, ha valaki a mellékhelyiséget keresi, ám a toalett szó francia eredetű, így a királyi családban a vécé vagy mosdó a preferált kifejezés. 

4. Édesség 

A királyi családban nem használják az édesség vagy a desszert szavakat. Az édességekre az összefoglaló "pudding" nevet használják.