Katalin és Meghan hercegné sem használják ezeket a szavakat a királyi családban

Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang -
kommunikáció királyi család beszéd Meghan Markle Meghan hercegné szavak Katalin hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szigorú protokoll szerint éli mindennapjait a királyi család. Nemcsak az öltözködést köti a szabályrendszer, de bizonyos szavakat is tilos kimondaniuk. 

A brit királyi család szabályrendszerébe beletanulni nem lehet egyszerű. A protokoll nemcsak az étkezést vagy épp az öltözködést szabályozza, hanem a kommunikációt is. A Daily Star tudomást szerzett néhány szóról, amelyet még Katalin és Meghan hercegnék sem használhatnak. Korábban már mi is cikkeztünk arról, milyen szigorú szabályoknak kell megfelelniük a királyi család tagjainak. Erről itt olvashatsz bővebben.

1. Parfüm

Ha valakinek tetszik az illata, soha nem a parfümöt kell megdicsérni, amit visel, hanem az illatát. A helyes kifejezés tehát: "Tetszik az illatod."

2. Pardon

Ha nem hallottuk, hogy egy fogadás vagy kerti parti forgatagában mit mondott a mellettünk álló, nem úgy kérdezünk vissza: "Pardon?" A királyi család tagjai azt mondják: "Mi?". Esetleg: "Bocsánat, mi?"

Bizony, bizony, vannak tiltott szavak Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang

3. Toalett

Bár a toalett kifejezés kifinomultabbnak hathat, ha valaki a mellékhelyiséget keresi, ám a toalett szó francia eredetű, így a királyi családban a vécé vagy mosdó a preferált kifejezés.

4. Édesség

A királyi családban nem használják az édesség vagy a desszert szavakat. Az édességekre az összefoglaló "pudding" nevet használják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.