Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak. Jöjjenek hát április ajánlott filmjei és sorozatai!

Megszállottak viadala (Killing Eve) 2. évad Hazai tévés premier: 04. 08. (HBO GO)

A tavalyi év egyik legüdébb színfoltját jelentette a sorozatok világában a Megszállottak viadalának első évada, amelyben két izgalmas női karakter különös viszonyának lehettünk szemtanúi. Az egyikük az angol titkosszolgálat középkorú munkatársa, aki kissé megfáradt házasságban éli az életét, és a női sorozatgyilkosok a mániái. A másik egy fiatal és gyönyörű, hidegvérű sorozatgyilkos, aki páratlan eleganciával hajtja végre a küldetéseit, miközben szenved a magánytól. Előbbi felfedezi az utóbbi tevékenységét, a nyomába ered, majd utóbbi erre rájön, és személyes küzdelemmé válik köztük a dolog, miközben bizarr vonzalom is kialakul köztük... Eve és Villanelle az első évad legvégén végre összetalálkoztak, és most onnan folytatjuk velük.

Kilenc hónap háború Hazai mozis premier: 04. 11.

Méltatlanul kevés szó esik róla, hogy jó ideje háború zajlik az egyik velünk szomszédos országban, méghozzá egy olyan, amiben magyarok is nagy számban harcolnak, és halnak meg. Ukrajnában a Krím-félsziget orosz elcsatolása óta zajlanak folyamatos harcok az országból még nagyobb területet kiszakítani szándékozó szakadárok és az őket támogató oroszok ellen, az ukrán hadseregbe pedig a kárpátaljai magyar fiatalokat is besorozzák. Egy ilyen fiú történetét követi végig ez a tehetséges fiatal magyar filmesek (Csuja László, Nagy Zágon, Horváth Szabó Ágnes, Muhi András Pires) által készített dokumentumfilm, amelynek fontos részét képezik a főszereplő által a fronton készített videonaplós felvételek.

Trónok harca (Game of Thrones) 8. évad Hazai tévés premier: 04. 15. (HBO)

Egy finálé, amit a fél világ tűkön ülve vár: minden idők legnépszerűbb, leghíresebb, legnézettebb tévésorozata fejeződik be idén tavasszal, amikor kiderül, ki ülhet fel végül a Vastrónra Westeroson. Már ha marad egyáltalán Vastrón a végére, hiszen érkezik a holtak serege, és az író, George R. R. Martintól sem állnak távol a meglepő húzások... A kváziközépkori sárkányos fantasy utolsó évada hatrészes lesz, és nemcsak mozifilm hosszúságú epizódokra, de mozifilmes léptékű, monumentális jelenetekre is számíthatunk.

Vízipók-csodapók Hazai mozis premier: 04 18.

A magyar nézők több generációja számára vált közönségkedvenccé ez a víz alatt élő „csodapókról”, meg persze az ő Keresztes barátjáról, vízicsigákról, katicákról és a többiekről szóló mesefilm. Most pedig a legifjabbak is megismerkedhetnek vele, hiszen felújított képminőségben újra filmvászonra kerül az a moziváltozat belőle, amelyet 1983-ban készítettek a televíziós rajzfilmsorozat alkotói, egész estés szórakozássá összefűzve a kiválogatott epizódokat. Ideális tavaszi gyerekprogram!

Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) Hazai mozis premier: 04. 25.

Még egy olyan premier, amit nézők milliói várnak világszerte, és ami egy régóta épülő történet végére tesz pontot. A Marvel szuperhősös filmjei immár húsznál is több mozifilm óta és tíznél is több éve mozognak egyazon világban, át-átjárva egymás filmjeibe, és egyesítve erőiket a Bosszúállók-mozikban. Most megkapjuk a gigantikus finálét, amiben kiderül, mit lehet tenni Thanos féluniverzum-eltüntető csettintése ellen, és kik lesznek azok a közkedvelt hősök sorából, akiktől végleg el kell búcsúznunk.