Húsvétkor Jézus Krisztus feltámadását ünnepeljük, ám még a képeslapok hőskorában sem ő foglalta el a legtöbb ilyen üdvözlőkártyán a központi helyet. A szépen kidolgozott, szinte műalkotásszerű képeken vicces jeleneteknek is tanúi lehetünk. Ezekből állítottunk össze most egy szívderítő galériát. 

A nagyobb családokban ünnepekkor megtelt a postaláda a messzebb élő rokonok képeslapjaival. Ma már nem divat karácsonyi vagy épp húsvéti üdvözlőlapot küldeni, az internet korában ezt már a posta nélkül is megtehetjük. Pedig a levelezésnek is megvolt a maga sajátos romantikája. 

És bár húsvétkor Jézus Krisztus feltámadását ünnepli a keresztény világ, a képeslapokra kerülő motívumok között mégis gyakoribbak a nyuszik, békák és a tojások. Érdekes látványt nyújtanak a régi levelezőlapok, számos vicces figurát és jelenetet találunk rajtuk. Kidolgozottságukban gyönyörűek, szívderítő őket nézegetni. Nyúl és ember közti szerelem, nyuszik kergetőzése békákkal és a tojások meglepő élete is helyet kap rajtuk. 

Ha kíváncsi vagy rájuk, a képre kattintva lapozd végig galériánkat!

Forrás: Northfoto/News Dog Media