Mára teljessé vált a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja. Június 26-ától négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peastől a Papa Roachon át a Cypress Hillig, vagy éppen Martin Solveigtől a Jan Blomqvist & Bandig.

A sok év után újra színpadra lépő Black Eyed Peas a VOLT-ot választotta az európai turné egyik kiemelt állomásaként. A mainstream hiphop talán legmeghatározóbb legendája nemcsak új albumát, hanem a legnagyobb slágereit is magával hozza.

Black Eyed PeasForrás: Instagram/VOLT Fesztivál

A VOLT nyitónapja egy igazi rockfesztivállá alakult, hiszen a már korábban bejelentett Slipknot elé igazolt a Cypress Hill, a Papa Roach és az Amaranthe, így a Tankcsapda a tervezettől eltérően egy nappal később, Slash előtt mutatja be 30 éves, jubileumi show-ját. Szintén csütörtökön, újdonságként lép színpadra a hard rock, funk, rap és thrash jellegzetességeit elegyítő Ugly Kid Joe.

SlashForrás: Instagram/VOLT Fesztivál

Minden bizonnyal telt ház várja majd Sopronban az elektro pop egyik legfontosabb és legaktuálisabb európai művelőjét, Jan Blomqvistot, aki teljes zenekarával érkezik a VOLT-ra. Az elektronikus zenei felhozatalt erősíti még Lost Frequencies és Martin Solveig is. A sok-sok születésnap és jubileum között - sokak örömére - az osztrák Kruder & Dorfmeister páros ugyancsak itt ünnepel, de fellép még a Kollektiv Turmstrasse duó is.

Lost FrequenciesForrás: Instagram/VOLT Fesztivál

20. születésnapját ünnepli a drum and bass specialistáit tömörítő Bladerunnaz csapata, akik a kezdetek óta fontos szereplői a VOLT programjának. Az ünnepi eseményre DJ Friction és a The Prototypes érkezik Sopronba, miközben ugyanezen a napon a Next Level est keretében Habstrakt lép színpadra.
Végül, de nem utolsósorban a legfrissebb hírek szerint visszatér a VOLT-ra a hazai közönség két nagy kedvence, a Nouvelle Vague és a !DelaDap is.