Elhunyt Téli Márta dzsesszénekesnő.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 60. évében elhunyt Téli Márta dzsesszénekesnő – közölte család az MTI-vel.

Téli Márta 1980-ban egyszerre kezdte tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola dzsessz szakán és a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán. Színházi pályáját 1983-ban a szolnoki Szigligeti Színházban kezdte, majd szerepelt a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a József Attila Színházban, a Merlin Színházban, a Vidám Színpadon és a tatabányai Jászai Mari Színházban is.

Az énekesnő 60 éves voltForrás: http://drpatrickomalley.com

Ösztöndíjasként 1988 és 1992 között a világhírű bostoni Berklee College of Musicba járt, ahol dzsesszelőadói diplomát szerzett. Az éneklés mellett hangszerelést, zeneszerzést, zeneelméletet és instrumentális improvizációt is hallgatott, ő volt az első magyar, aki énekesnőként tanulhatott itt.

Az Egyesült Államokból visszatérve a hazai dzsesszélet aktív közreműködőjévé vált, különböző formációkkal a színtér élvonalának zenészeivel lépett fel. Előadói tevékenysége mellett színpadi művek és könyvfordítások fűződnek a nevéhez.