Budapest Sportaréna James Blunt koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
James Blunt jövő évi európai turnéján ismét érinti Magyarországot. A brit dalszerző-előadó, akinek új albuma, a Once Upon a Mind idén októberben jelenik meg, 2020. április 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A koncertsorozat február 14-én Birminghamben indul, és április 7-én, a londoni Royal Albert Hallban zárul. Közben Magyarország mellett érinti Belgiumot, Franciaországot, Hollandiát, Csehországot, Lengyelországot, Németországot, Ausztriát, Svájcot és Olaszországot - közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel. Bár legutóbbi lemezén az elektronika felé kacsingatott, Once Upon a Mind című, immár hatodik stúdióanyaga visszatér megszokott hangzásához. Lesz rajta ballada (Monster), popos szám (5 Miles) és countrys felvétel (Halfway) is.

A 45 éves James Blunt a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát. Leszerelése után fellépett a South by Southwest Music Fesztiválon, majd Linda Perry kiadójánál, a Custardnál aláírt egy lemezszerződést. Los Angelesben felvette Back To Bedlam című albumát (ez 2004-ben jelent meg), amelyet később Grammy-díjra jelöltek. Első nagy slágere a You're Beautiful volt, amely 2005-ben vezette a brit kislemezlistát. A Top 10-be később a Goodbye My Lover, az 1973 és a Bonfire Heart is bekerült. Eddig mintegy 23 millió lemezt adott el világszerte. Szívesen zenél nemes ügyek érdekében, támogatja az Orvosok Határok Nélkül, valamint a Help For Heroes karitatív szervezetet, kampányol a klímaváltozás megfékezéséért.

James Bluntnak 2008, 2014 és 2018 után a jövő évi lesz a negyedik koncertje a Papp László Budapest Sportarénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.